Mainos

Kansalaisjärjestön tutkijalle vankeutta ananasmehujutussa – Finnwatch: "Tämä on surullinen päivä sananvapauden kannalta"

Finnwatchin tutkija Andy Hall on saanut 4 vuoden vankeusrangaistuksen ja sakkoja tuomioistuimessa Thaimaan Bangkokissa. Asiasta kertoo Finnwatch tiedotteessaan.

Tuomio liittyy ananasmehutehdas Natural Fruitin nostamaan oikeusjuttuun.

Finnwatchin mukaan vankeusrangaistus on ehdonalainen kahden vuoden ajan. Sen jälkeen tuomio raukeaa, jos Andy Hall ei syyllisty enää vastaaviin tekoihin.

– Olemme järkyttyneitä oikeuden päätöksestä, emmekä osanneet odottaa sitä oikeudessa esitettyjen todisteiden valossa. Tämä on surullinen päivä ihmisoikeuksille ja sananvapaudelle Thaimaassa, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala toteaa järjestön tiedotteessa.

Finnwatch odottaa parhaillaan tarkempaa analyysia tänään annetusta oikeuden päätöksestä ja jatkaa Hallin tukemista oikeustaistelussa. 

Ananasmehutehdas Natural Fruit on käynnistänyt kaikkiaan 4 oikeusjuttua Andy Hallia vastaan Finnwatchin vuonna 2013 julkaisemaan kaupan oman merkin tuotteiden vastuullisuutta tarkastelleeseesta raportista.

"Ananasmehutehtailla poljettiin ihmisoikeusksia"

Kanteet ovat seurausta kansalaisjärjestö Finnwatchin Halvalla on hintansa -raportista, joka toi esiin epäilyjä vakavista ihmisoikeusloukkauksista Natural Fruitin ananasmehutehtaalla.  

Finnwatc paljasti myös Suomen kauppaketjujen myyvän omilla tuotemerkeillään elintarvikkeita, joita tuottavissa tehtaissa poljetaan työntekijöiden oikeuksia.

Järjestön selvityksessä esimerkkeinä olivat Thaimaassa jalostettavat tonnikalasäilykkeet ja ananasmehu.

Pahimpia ongelmia löytyi ananasmehutiivistettä valmistavalta tehtaalta, jonka olot viittasivat Finnwatchin mukaan jopa pakkotyöhön ja ihmiskauppaan.

Finnwatch on ottanut kantaa myös Nordean veroparatiisitapaukseen

3:28

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja