Finnairin toimitusjohtaja koronavuodesta: "Rankinta on ollut irtisanominen – ei se hyvältä tunnu millään lailla"

1:45
Korona pakottanut Finnairin toimitusjohtajan katsomaan karua totuutta suoraan silmiin: "Täytyy varautua hyviin ja huonompiin vaihtoehtoihin"

Finnairin toimitusjohtaja kertoo yhtiön tekevän yhä tappiota noin kaksi miljoonaa euroa päivässä. Hän sanoo rahojen riittävän vuodeksi, vaikka tilanne pysyisi vaikeana.

Finnair on historiansa pahimmassa kriisissä koronan takia. Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo Finnairin tilanteen olevan vaikea, mutta vakaa.

– Päivätappiot ovat yhä kahden miljoonan euron luokaa. Finnairin rahat riittävät kuitenkin vielä vuoden, vaikka lennettäisiin hyvin vähän, Manner sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Manner kertoo Finnairin matkustajamäärien pudonneen pandemian aikana enemmän kuin eurooppalaisilla kilpailijoilla.

– Se on johtunut Suomen matkustusrajoituksista. Liiketaloudellisesti Finnair tuli tilanteeseen verrattain vahvasta asemasta. Se asema ollaan pystytty pitämään sopeuttamalla toimintaa ja hankkimalla paljon uutta rahoitusta.

"Pidettävä huoli, että mahdollisimman monelle töitä jatkossa"

Finnair kertoi syksyllä irtisanovansa 700 työntekijää koronapandemian vuoksi. Manner sanoo irtisanomisten olleen rankin asia viime vuonna.

– Isoja muutoksia on ollut paljon. Rankinta on ollut irtisanominen. Olemme joutuneet irtisanomaan tosi hyviä ihmisiä. Ei se hyvältä tunnu millään lailla.

– Tämä kriisi on ollut mittaluokaltaan niin järisyttävä lentoyhtiöille, että kovat realiteetit on vain kohdattava. On pidettävä huoli, että yhtiö selviää ja mahdollisimman monelle on töitä jatkossa.

Lentotyhiö Norwegian kertoi tänään lopettavansa kaukolennot kokonaan. Finnair ei seuraa Norwegianin esimerkkiä.

– Finnair jatkaa kaukolentoja. Finnair on täysin sitoutunut Aasian strategiaan. Uskomme, että pitkällä aikavälillä se on hyvä valinta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja