Finnairin lentäjät koronaeristyksessä Hongkongissa – lentäjien edustaja: ”Tottakai olemme huolissamme”

Finnairin liikennelentäjiä edustava Suomen liikennelentäjäliitto (SLL) pitää seuraa huolestuneena koronatilanteen kehittymistä. Viimeisimpiä käänteitä ovat huolta herättänyt omikronvirusmuunnos ja Finnairin lentäjien joutuminen eristyksiin yhden lentäjän annettua Hongkongissa positiivisen koronavirusnäytteen.

– Tottakai olemme huolissamme siitä, että tällaisia asioita tapahtuu, Suomen liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Pekka Erkama kertoo MTV Uutisille.

Huolta herättää myös koronatautitilanteen kehityksen epävarmuus ja sen vaikutukset liikennelentoihin.

Vastaavaa runsas vuosikymmen sitten

Hän pitää poikkeuksellisena tilannetta, jossa lentäjät eivät pääse kotiin suunnitellun mukaisesti vaan joutuvat jäämään pitkäksi aikaa kohteeseen. Pienet häiriöt sen sijaan ovat alalla tavanomaisia. Vastaavaksi tapaukseksi voisi hänestä nostaa vuonna 2010 tapahtuneen tulivuorenpurkauksen Eyjafjallajökull-jäätikön alla. Syntynyt tuhkapilvi pysäytti lentoliikenteen useiksi päiviksi valtaosissa Eurooppaa.

– Hyvin harvinaisia nämä tietysti ovat, hän kommentoi.

Finnair lentää Hongkongiin tuplalentäjin

Finnair ilmoitti tänään muuttavansa lentojärjestelyjä Hongkongiin niin, että jatkossa koneissa on tuplamäärä lentäjiä niin, ettei lentäjien tarvitse poistua koneesta. Näin lentäjien ei tarvitse poistua lentokoneesta ja altistua mahdolliselle eritykselle koronatestin vuoksi, sillä Suomesta Hongkongiin lentäneet lentäjät voivat levätä toisten lentäjien hoitaessa työt lentokoneen palatessa.

Erkamasta päätös oli järkevä.

Tällä hetkellä Finnairin lentäjistä positiivisen koronanäytteen antanut lentäjä on sairaalassa ja kaksi muuta eristyksissä tartuntariskin vuoksi.

Finnairin viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että yritys on säännöllisesti yhteydessä Hongkongissa eristyksiin määrätyn miehistönsä kanssa. Erkama kertoo, että SLL on aktiivisesti yhteydessä yhtiöön lentäjiä ja lentäjien työolosuhteita koskevissa asioissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja