Finnairin koneeseen pääsi rotta tai muu jyrsijä huollon yhteydessä – matkustamo täytettiin hiilidioksidilla

Jyrsijä pääsi tekemään tuhoja ainakin yhteen Finnairin lentokoneeseen 3:23
Jyrsijä pääsi tekemään tuhoja ainakin yhteen Finnairin lentokoneeseen – tämä tapauksesta tiedetään

MTV:n Asian ytimessä -ohjelman tietojen mukaan rotat tai muut jyrsijät ovat aiheuttaneet vahinkoja ainakin yhdelle Finnairin koneelle Hong Kongissa. Finnairin viestintäjohtaja keskeytti yhtiön toimitusjohtajan haastattelun.

Lentoyhtiö Finnair teettää parhaillaan laajarunkokoneidensa huolto- ja uudistustöitä hongkongilaisella yhteistyökumppanillaan.

MTV:n Asian ytimessä -ohjelman tietojen mukaan huoltotöiden yhteydessä ainakin yhteen koneeseen on päässyt rottia tai muita jyrsijöitä.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kommentoi asiaa varovaisesti tänään yhtiön tulosinfon yhteydessä.

– Lentotoimialalla aika ajoin kun koneet ovat esimerkiksi huolloissa niin tällaisia ongelmia saattaa tulla. Meidän koneillemme on tehty matkustamouudistuksia yhteistyökumppanimme taholla Hong Kongissa, ja siellä tällaisia asioita on saattanut olla. Jos niitä tapahtuu, niin sitten ne hoidetaan pois päiväjärjestyksestä ja tehdään kaikki tarvittavat tarkastukset, ja lentäminen on kaikin puolin turvallista niiden jälkeen, Manner sanoi.

TV-haastattelu keskeytettiin

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist keskeytti Mannerin tv-haastattelun muutaman kysymyksen jälkeen. Myöhemmin Tallqvist tarjoutui kommentoimaan asiaa itse sähköpostitse ja puhelimitse.

Tallqvistin mukaan jyrsijähavainto tehtiin yhdessä Finnairin koneessa Hong Kongissa tämän vuoden tammikuussa. 

– Kumppanimme suuren huoltohallin lähistöllä tehdään isoja rakennustöitä, mikä on saanut alueen jyrsijöitä liikkeelle. Huoltohalleissa on suuret, koko hallin seinän kokoiset ovet, Tallqvist kirjoittaa. 

Havainnon vuoksi koneen matkustamo täytettiin hiilidioksidilla tuholaisen tappamiseksi. Lisäksi kone tarkistettiin ja jyrsijän aiheuttamat vauriot korjattiin.

Tallqvist korostaa, että tarkastus- ja korjaustoimien jälkeen lentokoneen järjestelmien toimintaa seurataan normaalia tarkemmin, sillä lentoturvallisuus on Finnairille aina ykkösprioriteetti. 

Lisää aiheesta Asian ytimessä -ohjelmassa tänään kello 21.00 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat