Mainos

Finnairin koneenvuokraus poliisitutkintaan?

Keskusrikospoliisi ei ole vielä päättänyt, ottaako se tutkittavakseen Finnairin lentokoneiden liisaussopimuksia koskevan tutkintapyynnön.
-Asiakirjat ovat meillä, mutta siinä ei ole vielä tehty päätöstä, aloitetaanko esitutkinta vai ei, rikosylitarkastaja Jari Liukko sanoi tänä aamuna.

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään, että poliisi tutkisi Finnairin lentokoneiden liisaussopimuksia, joilla koneet on myyty Caymansaarille ja Finnair vuokraa niitä uudelleen. Yhtiön mukaan kyse on tavanomaisesta kansainvälisestä käytännöstä, johon on siirrytty koneiden omistajayhtiöiden aloitteesta.

Keskusrikospoliisi sai Finnairia koskevat asiakirjat haltuunsa perjantaina. Aineistoon tutustuminen vie Liukon arvion mukaan muutamia viikkoja, kun kyseessä on mittava asiakokonaisuus. Finnair Oyj on maksanut vuodesta 1991 lähtien neljälle caymansaarelaiselle ns. veroparatiisiyhtiölle noin 300 miljoonaa markkaa lentokonevuokrina.

Tapauksesta teki tutkintapyynnön helsinkiläinen lentäjä. Hän on pyytänyt poliisia selvittämään, liittyykö yhtiön lentokoneiden myyntiin ja takaisinvuokraamiseen veron kiertoa tai yhtiön omaisuuden kavallusta. Tähän saakka tapausta on tutkinut Vantaan poliisi, mutta nyt jutun tutkinta on haluttu siirtää krp:lle.
-Jutun siirtymiseen voi olla useitakin eri syitä. Kysymykseen voi tulla esteellisyysasia tai jotkut muut seikat. En ota kantaa siihen, minkä perusteella tässä siirrettiin, Liukko sanoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.