Mainos

Finnairille ei yhtään lentäjää ilmavoimista

Finnair on valinnut kaikki uudet lentäjäkokelaansa ilmavoimien ulkopuolelta. Finnairilta kerrotaan, että kysessä ei ole periaatepäätös jättää ilmavoimien lentäjät ulkopuolelle. Valintapäällikkö Risto Paajanen Finnairin lentotoimintaryhmästä kertoo, että kyse ei ole myöskään siitä, etteivätkö ilmavoimien lentäjät kelpaisi Finnairille. -Me olemme vain päässeet koulutuksessa nyt normaalijärjestelmään, joka on se, että ensisijaisesti rekrytoimme ja koulutamme omat lentäjämme Porin ilmailuopistolla alusta saakka, Paajanen sanoo.

Ilmavoimat

Kaikki kurssille valitut ovat vailla aikaisempaa lentokokemusta. Paajasen mukaan kokeneita lentäjiä on otettu Finnairille silloin, kun tarve on ollut suuri. Nyt ei kuitenkaan näin ole. -Jos tilanne muuttuu, niin sitten otamme kokeneita lentäjiä, Paajanen sanoo. Paajasen mukaan Finnairin periaate on ottaa aina parhaat lentäjät, olivat he mistä hyvänsä. -Jos he ovat ilmavoimista, niin sitten otamme ilmavoimista. Kyllä meidän lentoturvallisuuden nimissä on tietenkin ajateltava itsekkäästi, Paajanen vakuuttaa.

Kurssin varasijoille valittiin 15 lentäjää, joilla kaikilla on lentokokemusta. Heistä 12 on ilmavoimissa hävittäjäkoulutuksen saaneita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.