Finnair seuraa tarkasti, minkälaisia mahdollisuuksia avautuu, kun Norwegian luopuu kaukolennoista – ”mielenkiintoinen kehityskulku”

1:44
Kymmenen uutiset: lentoyhtiö Norwegian lopettaa kaukolennot.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner asettelee sanansa vielä varovaisesti, kun puhutaan Norwegianin päätöksestä luopua kaukolennoista. MTV uutiset kysyi häneltä Finnairin mahdollisesta kiinnostuksesta Norwegianin joillekin reiteille.

Manner kertoo Finnairin seuraavan tilannetta.

– Tässä pandemian aikana tapahtuu lentoyhtiökentässä uusjako. Velkasaneerauksen ja tänään julkistettujen suunnitelmien mukaan Norwegian on pienempi yhtiö tulevaisuudessa. Se on yksi esimerkki tästä uusjaosta.

– Finnairin kannalta se on mielenkiintoinen kehityskulku. Katsotaan nyt, miten tämä heidän suunnitelmansa toteutuu ja mitä se tarkoittaa, kun liikenne käynnistyy, Manner muotoilee.

Mutta kiinnostaako Finnairia jokin halpalentoyhtiö Norwegianin kaukolentoreitti?

– Tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa. Norwegian ei enää lennä kaukolentoja ja muun muassa heidän Thaimaan lentonsa tulevat poistumaan markkinoilta. Finnair lentää Thaimaan lentoja ja tekee niin jatkossakin. Toki me tulemme hyödyntämään mahdollisuuksia, joita mahdollisesti aukeaa, Manner pohtii.

Lentoyhtiöt kärsineet koronasta

Finnair ja muut lentoyhtiöt ovat kärsineet paljon koronapandemiasta, kun matkustaminen on vähentynyt.

Menee todennäköisesti vielä jopa pari vuotta, että lentoliikenne toipuu koronaa edeltäneelle tasolle, jos ylipäätään toipuu.

– Kyllä me uskotaan, että ihmiset edelleen haluavat matkustaa. Ihmiset haluavat nähdä, kokea, haistaa ja maistaa. Ennen kaikkea vapaa-ajan matkustus palautuu – näin uskomme – parin vuoden aikana pandemiaa edeltäneelle tasolle ja jatkaa siitä kasvuaan, Manner sanoo.

Koronapandemian takia yleistyneet etätyöt ja etäyhteyksien käyttö voivat vaikuttaa yritysmatkustamiseen myös pandemian jälkeen.

– Yritysmatkustamisen osalta voi olla, että jotkin osat voivat korvautua digitaalisilla etäyhteyksillä. Mutta myös yritysmatkustuksessa on paljon patoutunutta kysyntää tällä hetkellä, Manner toteaa.

Finnair odottaa, että lentoliikenteessä tapahtuu pientä elpymistä pääsiäisen jälkeen. Kehitys riippuu kuitenkin siitä, kuinka hyvin koronarokotteita saadaan jakeluun ja milloin matkustusrajoituksia poistetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja