Finnair peruu noin 100 lentoa työtaistelun takia

Finnairin muutosneuvottelut voivat vaikuttaa jopa 450 työpaikkaan – Työntekijöiden edustaja:"Järkyttävää henkilöstöpolitiikkaa" 5:13
Finnairin muutosneuvottelut voivat vaikuttaa jopa 450 työpaikkaan – Työntekijöiden edustaja: "Järkyttävää henkilöstöpolitiikkaa" (16.11.2022)

Finnair kertoo peruvansa sunnuntailta ja maanantailta yhteensä noin 100 lentoa kello kolmelta iltapäivällä alkavan työtaistelun vuoksi.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloittaa vuorokauden kestävän ulosmarssi tänään kello 15. Ulosmarssi päättyy huomenna kello 15.

Finnair kertoo, että lentojen peruminen ja asiakkaiden uudelleenreititys on jo aloitettu. Peruttujen lentojen asiakkaat saavat tiedon peruutuksesta varauksessaan ilmoittamaan yhteystietoon, minkä lisäksi oman lentonsa tilan voi tarkistaa Finnairin sivuilta Varaukseni-palvelusta.

"Pahoittelemme syvästi hankaluutta"

Finnair kertoo tekevänsä parhaansa tarjotakseen peruttujen lentojen asiakkaille uuden reitityksen matkakohteeseen. 

Finnairin arvion mukaan sen liikenne palautuu normaaliksi maanantai-iltapäivän aikana. Silti tilanne voi vaikuttaa yksittäisiin lentoihin myös maannatain jälkeen, kun esimerkiksi joidenkin kaukolentojen paluulennot jäävät lentämättä. 

– Pahoittelemme syvästi lakon asiakkaillemme aiheuttamaa huolta ja hankaluutta ja pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme uuden reitityksen mahdollisimman nopeasti, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt yhtiön tiedotteessa.

Ulosmarssin taustalla on Finnairin suunnitelma ulkoistaa matkustamopalvelunsa.

AKT: Finnair kiristää työntekijöitään

Matkustamohenkilökuntaa edustavan AKT:n mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua.

Finnairin mukaan muutosneuvottelujen taustalla on tarve palauttaa yhtiön kannattavuus.

–  Tavoitteenamme on edelleen löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa. Tarvitsemme nyt neuvottelijoilta aitoa halua löytää yhdessä sellaiset ratkaisut, joilla matkustamopalvelu voitaisiin jatkossakin toteuttaa oman henkilöstön voimin ja työpaikkojen menetykset voitaisiin välttää. Vaihtoehdoista keskustelu on olennaisen tärkeä osa muutosneuvotteluprosessia, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner keskiviikkoisessa tiedotteessa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko katsoo, että Finnair kiristää avoimesti omia työntekijöitään saadakseen leikata palkkoja.

– Ulosmarssilla AKT:n tarkoitus on herättää valtionyhtiö Finnairin johto siihen, ettei näin voi toimia eikä harrastaa henkilöstöpolitiikkaa, jossa kiristetään työntekijöitä alentamaan palkkojaan, Kokko sanoo AKT:n tiedotteessa.

Finnairin matkustamopalvelu työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 1 750 työntekijää.

Finnairin mukaan muutosneuvottelut alkavat keskiviikkona ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat