Finnair laajentaa vaihtoehtoja päästöhyvityksissä – Pian mukana myös suomalaiset suot ja kosteikot

Finnairin tulos heikkeni selvästi 1:53
Video: Finnair julkisti osavuosikatsauksensa

Alkuvuoden tuloksestaan tänään kertonut lentoyhtiö Finnair kertoi tuovansa asiakkailleen tämän vuoden aikana uusia päästöhyvitysvaihtoehtoja.

Yhtiö on solminut aiesopimukset Compensate-palvelun ja Osuuskunta Lumimuutoksen ennallistamisprojektin mukaan otosta Finnairin palveluun. Tarkoitus on tuoda nämä vaihtoehdot osaksi Finnairin Push for change -palvelua vielä tämän vuoden aikana.

Compensate on 2018 perustettu voittoa tavoittelematon säätiö. Se ohjaa kompensoinnista säätiölle kertyneet varat täysimääräisesti hiilidioksidin vähentämiseen ilmakehästä.

– Meidän tulee tehdä paljon nykyistä enemmän ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Siksi mahdollisuus tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa on meille niin arvokasta. Tällä on paljon kokoaan suurempi vaikutus, sillä esimerkin voima on valtava, sanoo Compensaten perustaja Antero Vartia.

Suomalaisten soiden ennallistaminen

Osuuskunta Lumimuutos on suomalainen voittoatavoittelematon tiede- ja luontojärjestö, joka toimii Siperiassa, Grönlannissa, Kanadassa, Alaskassa ja Suomessa. 

 – Projektissa ennallistetaan suomalaisia soita ja kosteikkoluontoa. Pohjoisen havumetsäalueen suot ovat Amatsonin sademetsiin verrattavia hiilinieluja ja monimuotoisuuden ylläpitäjiä, sanoo dosentti Tero Mustonen Osuuskunta Lumimuutoksesta.

Jo nyt Finnairin asiakkaat ovat voineet hyvittää lentonsa hiilidioksidipäästöt tukemalla päästövähennyshankkeita tai vähentää niitä tukemalla biopolttoaineostoja.

Lue myös:

    Uusimmat