Mainos

Finanssialan kysely: Yhä useampi säästää tai sijoittaa

Yhä useampi säästää tai sijoittaa, osoittaa Finanssialan tuore kyselytutkimus.

Esimerkiksi sijoitusrahastojen käyttö on noussut kahdessa vuodessa viidellä prosenttiyksiköllä 28 prosenttiin ja käyttötilillä säästäminen kuudella prosenttiyksiköllä 38 prosenttiin.

Erilaisia säästöjä ja sijoituksia on liki kahdella kolmanneksella kyselyyn vastanneista, ja kasvua on kaksi prosenttiyksikköä verrattuna kahden vuoden takaiseen.

IROResearchin tekemään kyselyyn vastasi 2 500 suomalaista helmi–maaliskuussa.Vastaajat ovat 15–79-vuotiaita, ja otos on valtakunnallisesti edustava.

Tuotto ei ole ykköskriteeri

Yli puolet (57 prosenttia) niistä suomalaisista, joilla on säästöjä tai sijoituksia tai jotka tulevan vuoden aikana aikovat kartuttaa varallisuuttaan, säästävät vararahastoksi tai pahan päivän varalle.

Toiseksi yleisin säästö- ja sijoitusmotiivi on eläkeaikaan varautuminen (28 prosenttia). Myös asunnon hankintaa varten säästävien osuus on kasvanut yhtäjaksoisesti aina vuodesta 2009 alkaen, Finanssiala kertoo. Asuntoon säästävien osuus oli kyselytutkimuksessa 22 prosenttia.

– Suomalaiset näyttävät kaihtavan riskinottoa. Säästö- tai sijoituskohteen valintakriteerinä turvallisuus on ykkössijalla. Seuraavina tulevat riskittömyys ja vaivattomuus. Tuoton tavoittelu on vasta sijalla neljä, vaikka sen arvo onkin noussut jonkin verran, sanoo Finanssiala ry:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari tiedotteessa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.