Filippiinien armeijan ilmaisku tappoi omia sotilaita

Filippiinien armeijan harhaan mennyt ilmaisku on tappanut kymmenen armeijan omaa sotilasta ja haavoittanut seitsemää muuta.

Puolustusministeri Delfin Lorenzaza kertoi, että epäonninen isku tapahtui eilen maan eteläosassa, jossa armeija taistelee islamisteja vastaan.

Armeija on iskenyt täydellä voimalla äärijärjestö Isisiin linkittyviä islamistitaistelijoita vastaan Marawin kaupungin alueella Mindanaon saarella. Islamistien hallussa olevilla alueilla on loukussa arviolta 2000 siviiliä.

Armeijan johto on kehuskellut sillä, että taisteluissa tehdään "kirurgisen tarkkoja täsmäiskuja" ilmasta islamisteja vastaan ja että siviilit tai panttivangit eivät ole vaarassa tämän vuoksi.

Taistelut alkoivat, kun turvallisuusjoukot yrittivät ratsata islamistijohtaja Isnilon Hapilonin taloa Marawissa. Viranomaisten yllätykseksi Hapilonia suojelivat kymmenet asemiehet.

Kovaotteinen presidentti Rodrigo Duterte on julistanut poikkeustilan koko Mindanaon saarelle. Hänen mielestään Isis yrittää juurruttaa läsnäolonsa Filippiineillä.

Lue myös:

    Uusimmat