Vahvistus: Fifa ja Uefa asetti Venäjän kilpailukieltoon

Stadionyleisöltä täysi tuki Ukrainalle Jaremtshukin astuessa kentälle 1:23

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa ovat päättäneet sulkea Venäjän pois jalkapallon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia. Päätöksen myötä Venäjän maajoukkueet ja seurajoukkueet eivät voi pelata Fifan ja Uefan alaisissa kilpailuissa.

Vielä sunnuntaina Fifa päätti, että Venäjän on pelattava maan jalkapalloliiton nimellä. Maanantaina kattojärjestö reagoi kuitenkin nopeasti, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK suositteli venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista kaikista kansainvälisistä kilpailuista.

Tuoreen päätöksen myötä Venäjä putoaa jalkapallon miesten MM-jatkokarsinnoista, jotka pelataan maaliskuussa. Venäjän kanssa samassa karsintakaaviossa olleet Puola, Ruotsi ja Tshekki kertoivat viikonloppuna lajiliittojensa johdolla kieltäytyvänsä Venäjän kohtaamisesta.

Venäjän naisten jalkapallomaajoukkue ei voi puolestaan osallistua ensi kesänä Englannissa pelattaviin EM-kisoihin. Venäjä oli arvottu kisoissa samaan lohkoon Hollannin, Ruotsin ja Sveitsin kanssa.

Miesten Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Moskovan Spartakin pelit päättyivät ennen kuin ne ehtivät alkaakaan. Joukkueen piti kohdata neljännesvälierissä saksalainen RB Leipzig.

Uefa kertoi päätöksen yhteydessä lopettaneensa myös yhteistyönsä venäläisen maakaasu- ja öljykonserni Gazpromin kanssa. Myös saksalaisjoukkue Schalke ilmoitti loopettavansa yhteistyön Gazpromin kanssa.

Venäjän jalkapalloliitto suunnittelee valittavansa Kansainväliseen vetoomustuomioistuin CAS:iin.

Lue myös:

    Uusimmat