Mainos

FIA-pomo visioi: Pelaajat voivat vaikuttaa F1:n tulevaisuuteen

7:36

Tietokonepelaajilla voi olla tärkeä rooli F1-sarjan tulevien ideoiden kehitystyössä, katsoo Kansainvälisen autoliitoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting.

Pääkuvan videolla C Moren selostajan Niki Juuselan vetämä Kanadan GP:n läpikäynti.

Formulasarjan omistaja Liberty Media ja FIA haluavat tehdä sarjasta kauden 2020 sääntömuutosten myötä aiempaa kilpailullisemman ja jännittävämmän. Whitingin mukaan e-urheilu voi auttaa kehittämään sarjaan uusia ratkaisuja.

FIA-pomo mainitsee esimerkkinä uuden lähtöjärjestelmän, jota voitaisiin kokeilla pelaajien avustuksella simulaatioissa.

– Aikoinaan meillä oli lähdössä kolme tai neljä autoa rinnakkain. Haluamme tietää, että jos teemme saman nyt, niin mitä siitä todennäköisesti seuraisi? Saammeko huomattavasti nykyistä jännittävämmän avauskierroksen, vai onko seurauksena vain paljon kolareita ensimmäisessä mutkassa ja sen jälkeen tylsä kisa? Whiting kommentoi uutistoimisto Reutersille.

– Vaikka voisimme simuloida tilannetta tekoälyllä, niin todellisuudessa se on parempi tehdä huippupelaajien kanssa. Nämä kaverit ovat aika hemmetin hyviä työssään. He voisivat tarjota meille tietoa siitä, miten ehdotetut säännöt käytännössä toimivat, Whiting visioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.