Mainos

FIA-pomo painottaa: Kiistanalaista moottorisääntöä ei muuteta

Tulevalla F1-kaudella voimaanastuvaa kolmen moottorin sääntöä ei enää muuteta, painottaa Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.

Ensi kaudella kuljettajaa kohden sallitaan nykyisen neljän sijaan enää kolme voimanlähdettä, minkä uskotaan johtavan kritisoitujen lähtöruuturangaistusten määrän kasvuun entisestään.

Red Bull –tallipäällikkö Christian Horner yritti strategiaryhmän kokouksissa muuttaa täysin sekopäiseksi haukkumaansa sääntöä, mutta hanke kariutui Ferrarin pääpomon Sergio Marchionnen vastustukseen.

Säännön muuttaminen olisi vaatinut talleilta täyttä yksimielisyyttä. Tästä syystä Todt katsoo kätensä olevan asiassa sidotut.

- Jotkut ihmiset ajattlevat yhä, että miksi emme ajaisi koko kautta yhdellä moottorilla? Kyse ei ole mistään uudesta asiasta. Kauden 2018 muutos päätettiin jo vuosia sitten, Todt kommentoi asiaa motorsport.com:n mukaan.

- Kävimme tallien kanssa muutamia neuvotteluja siitä, miten säännöt muodostetaan ja miten lajia johdetaan. Meidän olisi täytynyt saavuttaa asiassa sataprosenttinen yksimielisyys. Koska niin ei tapahtunut, niin moottorien määrä laskee kolmeen, Todt jatkoi.

Todtin mukaan FIA:lla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rajoittaa moottorien määrää, koska muussa tapauksessa tallien kulut olisivat karanneet käsistä. Tilanne olisi ollut vaikea etenkin sarjan pienemmille talleille.

- Oikeaa ratkaisua ei ole helppo löytää. Jos emme tee mitään, niin moottoreita on vain kalliimpi hankkia. FIA:lle päätös poistaa rajoitukset moottorien määrästä ei olisi ongelma, mutta se olisi ongelma kilpailijoille. Siksi tilannetta täytyy soveltaa lähtöruuturangaistuksin, Todt sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.