Festaripromoottori avaa esiintyjien valintaa – sukupuoli ei vaakakupissa paina: ”Pyrimme siihen, että artistit ovat vetovoimaisia”

8:08

Huomenta Suomessa keskiviikkona vieraillut festaripromoottori Timo Isomäki kertoi, että festarien esiintyjiä valittaessa valta on kansalla. Yleisöä pyritään miellyttämään, jotta lipun hinnalle koetaan olevan katetta.

Muun muassa Himos Juhannus-, RMJ-, Suomipop-, Tammerfest- ja Summer Up -festivaalit järjestävä Timo Isomäki sanoo, että festivaalien esiintyjät valitaan sen mukaan, kenen ympärillä tapahtuu.

– Kansa on ratkaisu, jonka mukana mennään, Isomäki luonnehtii.

Töitä tehdään mielenkiintoa herättävien artistien kanssa.

Artistius, ei sukupuoli, edellä

Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa kysymyksiä herätti lavalle nousseiden naisartistien määrä: yksi, Jenni Vartiainen. Sukupuolijakauma ei Isomäen mukaan esiintyjiä valitessa vaakakupissa paina.

– Se ei kyllä ole se ensimmäinen asia, jota mietitään. Menemme artistius edellä. Se ei ole sukupuolikysymys, Isomäki sanoo.

– Taloudelliset näkökulmat täytyy ottaa huomioon. Pyrimme siihen, että artistit ovat vetovoimaisia. Jos he eivät sitä ole, harvemmin he festareilla esiintyvät.

Tänä vuonna Isomäki sanoo festariyleisöä kiinnostavan viimeisiä keikkojaan vetävän Cheekin, uudelleen keikkailevien Nylon Beatin ja Tiktakin sekä Apulannan ja Popedan kaltaisten kestosuosikkien.

Paljonko vetovoimaisen maailmanluokan artistin buukkaaminen festareille sitten maksaa? Katso koko Isomäen haastattelu yllä olevalta videolta.

***

0:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja