Ferrarin Todt pettyi loistosuorituksista huolimatta

Vaikka Felipe Massa toi sunnuntaina Brasilian GP:ssä Ferrarin F1-tallille voiton, harmitti tallipäällikkö Jean Todtia se, ettei Michael Schumacherilla ollut loistoajostaan huolimatta voittomahdollisuuksia.

- Olisimme halunneet Michaelin uran päättyvän toisella tavalla, mutta kohtalolla oli muita suunnitelmia, Todt sanoi.

Todt myönsi pettymyksen, kun sekä kuljettajien että valmistajien MM-titteli meni Renault-leiriin.

- Olemme eittämättä pettyneitä, sillä voitettuamme 9 GP-kisaa 18:sta - 7 Michaelin ja 2 Felipen toimesta - olisimme toivoneet saavuttavamme mestaruudet tai ainakin toisen niistä.

Todt vakuutti, ettei Schumacherilta uran viimeisessä kisassa nähty upea nousu joukon hänniltä neljänneksi yllättänyt häntä.

- Michael on ällistyttävä kuljettaja. Hän on voittanut 91 osakilpailua ja 7 mestaruutta, joten älkää kysykö minulta, yllätyinkö hänen ajostaan. Jos jotkut ihmiset olivat yllättyneitä, ovat he hyvin etäällä tästä bisneksestä, Todt latasi.

Ennen rengasrikkoaan Schumacher oli 6,5 sekunnin päässä kärjestä, mutta palatessaan radalle 9. kierroksen renkaanvaihtonsa jälkeen hän löytyi viimeiseltä sijalta 1 minuutin ja 10 sekunnin päässä kärjessä ajaneesta tallikaveristaan Massasta.

- Felipe ohitti hänet lähes kierroksella, mutta hidasti hieman, jotta Michael säilytti mahdollisuuden palata mukaan, Todt kuvaili toivottamalta vaikuttanutta asetelmaa.

Todt vahvisti, että Schumacherin rengas hajosi Giancarlo Fisichellasta suoritetun ohituksen yhteydessä.

- Rengasrikko aiheutui ehdottomasti ohitustilanteesta. Kyse oli kilpa-autoiluonnettomuudesta, mutta sanottakoon niin, että hänen ohituksen suorittamistaan ei paljon autettu, minkä kyllä ymmärrän, Todt kommentoi tapahtunutta.

Schumacherin raivokkaan takaa-ajon aikana ajama kilpailun nopein kierrosaika 1.12,162 oli 0,715 sekuntia nopeampi kuin toiseksi kovimmasta kierrosajasta vastanneen Massan paras aika.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat