F1-kuski hylkäsi jatkosopimuksen tallinsa kanssa – saa nyt kuulla asenteestaan: ”Emme halua pessimistisiä kuljettajia tiimiimme”

Kuljettajansa Nico Hülkenbergin kanssa yhteiselon kauden päätteeksi lopettavan Renault-tallin neuvonantaja Alain Prost kuvailee saksalaista negatiiviseksi ja pessimistiseksi persoonaksi, joka kuitenkin on ollut monessa asiassa oikeassa.

Prost kertoi Renault’n tarjonneen Hülkenbergille jatkosopimusta, mutta kokenut kuski kuitenkin hylkäsi sen.

– Ratkaisevaa oli, että tarjosimme Nicolle vuoden sopimuksen optiolla vuodesta 2021, mutta hän halusi kahden vuoden sopimuksen, joka ei tullut kysymykseen, Prost perusteli ranskalaiselle Canal+:lle.

Hülkenberg ei kuitenkaan ollut kuljettajana helpoimmasta päästä. Nyt Renault vaihtaa nuoreen Esteban Oconiin, joka tulee Mercedeksen kehitysohjelmasta.

– Emme halua pessimistisiä kuljettajia tiimiimme ja siksi valitsimme Oconin, joka on erittäin motivoitunut oltuaan vuoden sivussa kisoista, Prost kommentoi GP Todayn mukaan.

– Nico on aika negatiivinen, mutta myös monesti oikeassa joissain asioissa. Meidän täytyy kuitenkin katsoa eteenpäin emmekä voi ajattaa negatiivista kuskia. Varsinkaan, koska ensi vuodesta on tulossa erittäin, erittäin vaikea meille, Prost ennakoi.

Renault tuskin nousee lähemmäs MM-taistelua vielä kaudella 2020, sillä Prostin mukaan panokset ovat jo vuodessa 2021, jolloin F1-säännöt uudistuvat monelta osin ja tarjoavat tiimeille mahdollisuuden loikata nokkimisjärjestyksessä ylöspäin.

– Uusien sääntöjen takia meille ei ole järkeä kehittää juuri mitään vuoteen 2020. Teemme paljon muutoksia ja toivomme olevamme korkealla tasolla vuonna 2021, Prost jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat