Ferrarin taktinen päätös ennen Charles Leclercin ulosajoa ihmetytti – "Ratkaisu oli hämmentävä"

Azerbaidzhanin F1-harjoituksissa mainiossa iskussa ollut Ferrari joutui pettymään pahasti aika-ajossa, kun Charles Leclerc ajoi kakkososiossa päin seinään ja Sebastian Vettel taipui molemmille Mercedes-kuskeille ja jäi kolmanneksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Italialaistalli on saanut alkukauden aikana runsaasti kritiikkiä taktisista valinnoistaan. F1-asiantuntija Karun Chandhok hämmästeli tällä kertaa Twitterissä Ferrarin päätöstä lähteä kakkososioon keskikovilla renkailla.

– En ymmärrä, miksi Ferrari lähetti autonsa ulos keskikovilla renkailla ja otti riskin viileässä lämpötilassa. Tällä radalla on niin vaikea saada renkaat toimimaan nopeasti… kisan aloittaminen keskikovilla renkailla vaikeuttaa myös ajamista kisan avauskierroksella, joten ratkaisu oli hämmentävä, kirjoitti entinen F1-kuski.

Ferrarilla ensimmäistä kauttaan ajava Leclerc oli aika-ajon armoton itseään kohtaan. F1-toimittaja Bec Clancy muistutti kuitenkin monacolaisen kokemattomuudesta.

– Leclerc ei ole missään nimessä tyhmä, mutta hän on nuori. On helppo unohtaa, että tämä on vasta hänen toinen kautensa ja että virheitä sattuu, sanaili Clancy.

Alla mainitut twiitit.


Lue myös:

    Uusimmat