Ferrarin pääpomo tylyttää: F1 ei toimi

Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo on ilmaissut F1-kauden aikana useasti pettymystään sarjan tilaan. Hän ampuu Wall Street Journalin haastattelussa yhä kovemmilla panoksilla.

Montezemolon mielestä Kansainvälinen Autoliitto FIA kehittää F1-sarjaa väärään suuntaan.

– Formula 1 ei toimi. Se heikkenee, koska FIA on unohtanut, että ihmiset katsovat kilpailuja jännityksen takia. Kukaan ei katso niitä hyötysuhteen takia, come on, Montezemolo tykitti Maranellon toimistossaan tehdyssä haastattelussa.

Täksi kaudeksi tuodut V6-moottorit ovat entisiä pihimpiä polttoaineen kuluttajia, ja autoilla on nyt selvä polttoainekulutusraja, jota ei saa ylittää kilpailun aikana.

– Ihmiset katsovat kisoja tullakseen viihdytetyiksi. Kukaan ei halua katsoa kuljettajaa säästelemässä bensaa tai renkaita, he haluavat nähdä kuljettajat puristamassa. Se on urheilua, kyllä, mutta myös show, Montezemolo sanoo.

Ferrari kiistää lähtöaikeet F1-sarjasta

Wall Street Journalin mukaan Ferrari saattaisi jatkossa keskittyä kestävyyskisoihin, kuten legendaariseen Le Mansin kilpailuun. Ferrari on voittanut Le Mansin pääluokan kisan yhdeksän kertaa, mutta perustaja Enzo Ferrari katsoi vuonna 1972, että italialaisvalmistajan on parempi keskittyä F1-sarjaan, eikä Maranellon punainen ole osallistunut kestävyyskisojen kuninkuusluokkaan 40 vuoteen.

Ferrari ehti reagoida Wall Street Journalin juttuun lähettämällä nettisivuilleen lyhyen tiedotteen, jonka mukaan Montezemolon puheita on "hieman venytetty", sillä hän totesi vain, että F1:n pitää uudistua ja kehittyä. WSJ:n mukaan Montezemolo vihjaa, että Ferrari saattaisi lopettaa F1:ssä vuoden 2020 jälkeen ja keskittyä kestävyyskisoihin.

Ferrarin vastineen mukaan tämä on Montezemolon "sanojen viemistä äärimmäisyyksiin". Tiedotteessa kuitenkin sanotaan, että Ferrarilla on aitoa kiinnostusta Le Mansin 24 tunnin kisaa kohtaan. Ferrari lisää, että mikään ei estä keskittymistä molempiin kilpailumuotoihin.

– Eli tämä on pelkkää spekulaatiota, tiedotteessa todetaan.

Wall Street Journalin jutun mukaan Montezemolo kuitenkin sanoi, että urheiluautoissa kilpaileminen ja F1 eivät olisi samanaikaisesti mahdollisia.

Ferrarin F1-kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, kun Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen ovat jääneet Alonson yhtä kolmossijaa lukuunottamatta kaikissa kisoissa palkintopallin ulkopuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat