Ferrarin ase puri taas Mercedekseen – Hamilton myöntää heikkouden

Kanadan F1-kisaan voittoon ajanut Lewis Hamilton kertoi Mercedeksen kytkimen oikutelleen taas kisastartissa.

Eturivistä sunnuntain kisaan lähtenyt Hamilton jäi tallikaverinsa Nico Rosbergin tavoin sivustaseuraajiksi, kun Ferrarin Sebastian Vettel ponkaisi räjähtävällä ohituksella kaksikon edelle.

– Kytkin oli lämmin ja vääntö heikko, Hamilton tiivisti starttiongelmansa Motorsport.comille.

– Kun vapautin kytkimen, se ei tarjonnut vääntöä. Nicolla oli vääntöä, ei aivan odotetunlaisesti, mutta silti paremmin. Eli minun kytkimeni luisti.

Hamilton nousi lopulta voittoon, kun Ferrari tyri Vettelin taktiikan ja otti hänet kahdesti varikolle. Brittikuski oli helpottunut siitä, ettei startissa ollut kyse hänen omasta mokastaan.

– Tein toimenpiteet juuri niin kuin minua pyydettiin. He yrittävät tutkia, mitä siinä tapahtui. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta.

Kauden avanneessa Australian osakilpailussa sekä Vettel että Kimi Räikkönen ampuivat matkaan huomattavasti Mercedeksiä paremmin.

– Olen iloinen, etten tehnyt virhettä enkä usko, että me teimme mitään virhettä, mutta kytkin haittaa meitä ehdottomasti, Hamilton myönsi.

Mercedes-pomo Toto Wolff muistuttaa, että juuri tällaista arvaamattomuutta starttiuudistuksella on haettu. Kuljettajien elektronisia apuvälineitä on vähennetty, joten lähtötapahtuma on huomattavasti hauraampi virheille.

Wolffin mukaan Kanadan GP:n startti ei kuitenkaan ole samaa jatkumoa Melbournen nöyryytyksen kanssa. Edellisissä kisoissa Mercedekset ovat lähteneet erinomaisesti liikkeelle.

– Tämä taisi olla enemmänkin lipsahdus. Emme vain saaneet sitä sujumaan sataprosenttisesti. Ferrarin lähtö oli mahtava, joten ehkä heillä on jotain... en tiedä mitä. Meidän täytyy selvittää sitä, Wolff kommentoi F1.comille.

Lue myös:

    Uusimmat