Ferrari teki yllättävän pomoratkaisun, Sebastian Vettel luottavaisena: "Ollut osa tallia kauemmin kuin moni muu täällä"

Formula ykkösissä kilpailevan Ferrari-tallin uusi auto ei ole vallankumouksellinen uudistus edeltäjäänsä verrattuna, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

Ferrari julkisti uuden autonsa perjantaina Maranellossa. Italialaistalli kykeni viime kaudella tarjoamaan kunnon haasteen Mercedekselle mestaruustaistelussa, eikä talli ole lähtenyt tekemään radikaaleja muutoksia lähestymistapaansa.

Binotton mukaan koko talli on tyytyväinen uuteen SF71H-autoon.

– Kun ajattelen viime kauden alkua, niin edistyimme todella hyvin. Mielestäni tämä auto on kehitysaskel viime vuoteen verrattuna. Se ei ole vallankumous. Yritämme jälleen nostaa rimaa ja olla niin äärimmäisiä kuin voimme, Binotto kommentoi.

– Jos tarkastelee kaikkia auton yksityiskohtia, niin kuljettajan pään takana oleva ilmanottoaukko on erittäin kapea, kuten myös auton rungon takaosa on erittäin, erittäin kapea. Voimayksikön installaation ja paketoinnin kanssa on tehty kovasti töitä. Valmis auto on mielestäni kaikkien näiden ponnistelujen tulos. Me pidämme siitä, Binotto jatkoi.

Ferrari teki talvella yllättävän ratkaisun, kun tallipäällikkönä toiminut Maurizio Arrivabene siirrettiin syrjään. Tilalle asteli Binotto, joka tekee virallisen debyytin tehtävässään maaliskuun Australian GP:ssä.

Ferrarin tähtikuljettaja, saksalainen Sebastian Vettel odottaa innokkaana alkavaa kautta Binotton komennossa.

– Mattia on ollut osa tätä tallia kauemmin kuin useimmat tässä huoneessa. Hän on ollut mukana todella, todella pitkään. Olemme tietenkin jo työskennelleet yhdessä viimeiset viisi vuotta, mutta tämä on uusi tapa tehdä töitä hänen kanssaan. Odotan sitä innolla, Vettel sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat