Ferrari-tähti paljasti kuljettajien keskuudessa esiin nousseen huolen: "Voimme vain luottaa siihen, että kotiläksyt on tehty kunnolla"

3:56
Tulosruutu: Valtteri Bottas ennakoi Saudi-Arabian GP:tä

Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz sanoo luottavansa FIAn turvallisuusmääräyksiin, mutta hän on silti huolissaan siitä, mitä Jeddan katuradalla Saudi-Arabiassa voi viikonlopun mittaan tapahtua.

Reilun kuuden kilometrin mittainen rata on F1:n mittapuullakin todella nopea. Lewis Hamiltonin keskinopeus viikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa oli 247 kilometriä tunnissa.

Ja kyseessä on siis katurata.

Keskinopeudet vain nousevat viikonlopun mittaan, ja ne voivat olla aika-ajoissa jopa Monzan huippunopeana tunnetun moottoriradan tasolla.

Kuljettajat pääsivät tutustumaan täysin uuteen rataan toden teolla vasta ensimmäisissä harjoituksissa, ja niissä kävi hyvin selväksi se, mistä kuljettajat ovat jo ennen viikonloppua keskenään keskustelleet.

– Kuljettajana yritän olla miettimättä liikaa näitä asioita ja luottaa FIAn stadardeihin, jotka ovat yleensä hyvät. Ainoa asia, josta olemme kuljettajien kesken keskustelleet, on se, että jos kolmen sekunnin päässä edellä ajava auto joutuu onnettomuuteen, siinä ei ole aikaa reagoida, koska ajamme 250 kilometriä tunnissa joka mutkassa emmekä näe aitojen taakse, Sainz sanoi Motorsportin mukaan.

– Tämä on ainoa iso huomio, joka on syytä nostaa FIAn kanssa esiin. Heidän täytyy olla erittäin tarkkana keltaisten lippujen, turva-auton ja punaisten lippujen kanssa.

Huonon näkyvyyden lisäksi ongelmaksi voi muodostua myös se, ettei radalla ole tilaa väistää. Esimerkiksi aika-ajoissa hitaalla kierroksella olevat kuljettajat joutuvat siis olemaan tavallistakin enemmän hereillä takaa tulevien, nopeaa kierrosta ajavien kollegoiden kanssa.

– Voimme vain luottaa FIAn luomiin turvatoimiin ja siihen, että he ovat tehneet kotiläksynsä kunnolla, koska rata näyttää vaikealta ja täysin erilaiselta kuin mihin olemme tottuneet.

– Tämä rata vaikuttaa jonkinlaiselta kokeelta; nopea rata, jota reunustavat aidat. Toivottavasti kaikki on turvallista eikä yllätyksiä tule.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja