Ferrarin ongelmista karu esimerkki – viime vuosien F1-floppi nousi jo aivan tuntumaan

F1-kauden alussa yksi iso puheenaihe on liittynyt Ferrarin surkeaan tilanteeseen. F1-jätti on ajautunut syvään kuiluun, vaikka Charles Leclerc ottikin kakkossijan viime sunnuntain kisasta. Nyt Ferrarin romahduksesta saatiin taas karuja esimerkkejä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Jo kauden avausviikonloppuna Ferrari notkahti häpeällisesti, kun Sebastian Vettel jäi aika-ajojen toiseen osioon.

Tämä toistui tänä lauantaina, samalla Itävallan Red Bull Ringin radalla. Tällä kertaa Ferrari-kuskeista Leclerc jäi aika-ajojen loppuhuipennuksen ulkopuolelle.

Yksi karuin esimerkki italialaistallin ongelmista oli se, että F1:n viime vuosien floppi Williams oli aivan sen tuntumassa aika-ajoissa.

Williamsin George Russell jäi vain kahdeksan tuhannesosaa Leclercin ajasta toisessa osiossa. Eikä Vettelkään ollut kovin kaukana.

– Uskomatonta, Russell hämmästeli Sky Sportsin haastattelussa.

– Jos joku olisi sanonut, että olisimme kymmenyksen sisällä Ferrarista aika-ajojen kolmannen osion alla, en olisi koskaan uskonut sitä.

Lauantain aika-ajot ajettiin poikkeusolosuhteissa, sillä sade haittasi ajamista jokaisessa osiossa.

– Täten tämä ei kerro aivan koko totuutta auton suorituskyvystä, mutta joka tapauksessa tämä antaa lisää uskoa tallille, Russell mietti.

Russell lähtee sunnuntain kisaan Ferrari-kuskien takaa, sillä Vettel oli kolmannen osion hitain kuljettaja. Leclercin lähtöpaikka saattaa vielä muuttua, sillä hän on kahdenkin eri syyn takia tuomariston tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat