Ferrari-pomo puolustaa tallin yllättävää taktiikkavalintaa – "Meillä ei ole varaa virheisiin"

Videolla kuvaa Ranskan F1-osakilpailusta.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto puolustaa tallin päätöstä ottaa Carlos Sainz vielä toisen kerran varikolla Ranskan osakilpailun loppupuolella.

19. lähtöruudusta kisaan lähtenyt Sainz nousi komeasti taistelemaan palkintokorokesijasta Ranskan osakilpailun aikana. Sainz näytti jo olevan matkalla kisan kolmanneksi, kun hän ohitti Sergio Perezin tyylikkäästi.

Ferrari otti kuitenkin Sainzin vielä toistamiseen varikolle ja espanjalainen putosi loppusijoituksista lopulta viidenneksi. Ferrarin päätös herätti kummastusta, koska Sainzilla oli mahdollisuus ajaa karkuun Perezilta.

– Me olemme melko varmoja, että se oli oikea ratkaisu. Sillä hetkellä renkaiden elämä kuluman kannalta alkoi olla jo lopuillaan, joten olisi ollut riski ajaa niillä loppuun asti, Binotto perustelee Sky Sportsin mukaan.

Sainzin kilpailun ensimmäinen varikkopysähdys toi espanjalaiselle viiden sekunnin aikasakon, koska Ferrari päästi hänet vaarallisesti varikkosuoralla ajaneen Williamsin eteen. Mikäli Sainz ei olisi tehnyt toista varikkopysähdystä, olisi hänen loppuaikaansa lisätty viisi sekuntia.

Nyt Sainz kuitenkin kärsi rangaistuksensa toisen varikkopysähdyksen yhteydessä. Binotton mukaan Sainz tuskin olisi onnistunut repimään viiden sekunnin eron Pereziin ja George Russelliin, joten viides sija oli Ferrarin kantilta ajateltuna Sainzin osalta maksimisuoritus.

– Emme ajatelleet, että hänellä olisi ollut riittävästi vauhtia kasvattaa ero viiteen sekuntiin. Pysähdyksen myötä hän teki nopeimman kierroksen, mikä tuo yhden lisäpisteen. Se oli turvallisin ja oikein ratkaisu.

Ferrari on ajautunut teknisten ongelmien ja muiden virheiden vuoksi takaa-ajajaksi niin valmistajien kuin kuljettajienkin MM-taistossa. Jotta haaveet mestaruudesta pysyisivät elossa, on Ferrarin skarpattava jokaisella osa-alueella.

– Meillä ei ole varaa virheisiin. Meidän on pysyttävä keskittyneenä askel askeleelta, Binotto painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat