Mainos

Fernando Alonso ei innostu kaavaillusta uudistuksesta: "F1:ssä on ollut aina vaikea saada pisteitä"

6:32

Formula ykkösten McLaren-tallissa kilpaileva Fernando Alonso ei suuremmin innostu sarjaan kaavaillusta pisteuudistuksesta.

Ylälaidan videolla Niki Juusela ja Toni Vilander vetävät F1-kauden tilanteen yhteen kymmenen osakilpailun jälkeen.

Formulasarjan strategiaryhmässä harkitaan merkittävää uudistusta, jonka astuessa voimaan sarjan kaikille kuljettajille jaettaisiin kisoissa pisteitä, kun nykysäännöillä pisteitä saavat vain kärkikymmenikköön sijoittuneet kuljettajat.

Sarjan kaksinkertaisen maailmanmestarin Alonson mielestä formulasarjan tulisi palkita kuljettajia pisteillä vain hyvistä suorituksista.

– Mielestäni formula ykkösissä on ollut aina vaikea saada pisteitä. Jotkut eliittiin kuuluvat kaverit keräävät isot pisteet, jolloin parinkin pisteen nappaaminen tuntuu tavallaan suurelta palkinnolta, Alonso sanoi.

– Muistan nyt, kun Jules Bianchi ajoi Monacossa yhdeksänneksi. Se oli eräänlainen ihme ja suuri hetki lajille. Jos kaikki keräävät pisteitä, niin silloin menetämme ehkä formula ykkösten ainutlaatuisen tunteen. Mitä he sitten päättävätkin, niin se on ok, mutta formula yksi tarvitsee ehdottomasti sitä tunnetta, että se on enemmän eksklusiivinen, Alonso lisäsi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.