Mainos

Fernando Alonso antoi palaa aika-ajofarssista: "Faneilta voi kysyä hölynpölystä"

0:55

Sotshin aika-ajojen kaksi ensimmäistä jaksoa tarjosivat farsseja. Fernando Alonso piikittelikin sääntöjen laatijoita ja kehotti heitä kyselemään fanien mielipidettä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Toisella aika-ajojaksolla viisi kuljettajaa ei käynyt ajamassa nopeaa kierrosta. Se oli sääntöjen perusteella järkevä ratkaisu, koska lähtöruuturangaistuksia oli kuitenkin tiedossa ja aika-ajofinaalista karsiutumisella vältti starttaamisen kisaan hyperpehmeillä renkailla.

– Meille tämä on ok. Olemme tottuneet tähän ja teemme, mitä käsketään. Fanien kannalta se on ongelmallisempaa. Faneilta voi kysyä, mitä he ajattelevat hölynpöly Q1:stä sekä ei niin tärkeästä Q2:sta, Alonso sanoi tapahtuneesta.

– Ainakin fanit saivat nauttia Formula 2-kilpailusta. Se oli varmasti päivän hauskin osa katsojien kannalta, Alonso jatkoi ironisesti tapahtumarikkaaseen lauantain F2-kisaan viitaten.

Alonso oli aika-ajoissa 17:s. Hän yritti auttaa tallikaveriaan Stoffel Vandoornea aika-ajoissa imuavulla, mutta Vandoornen sijoitus oli vasta 19:s. Tosin toisille kuljettajille annettavien rangaistusten myötä Vandoorne nousee 14. ruutuun.

– Aika-ajoissa kyse oli Stoffelin auttamisesta antamalla hänelle imuapua. Emme onnistuneet saamaan toista autoa aika-ajojen kakkosvaiheeseen, mutta tiesimme, että tämä viikonloppu tulisi olemaan meille vaikea, Alonso totesi.

Alonso tiesi jo ennen aika-ajoja, että saisi 15 lähtöruudun edestä rangaistuksia voimayksikköön tehtyjen osavaihtojen takia. Alonso starttaa kisaan 16. ruudusta eli rangaistuksistaan huolimatta hänen lähtöruutunsa paraneekin aika-ajosijoituksesta pykälällä.

– Se on turhauttavaa, mutta tällaista on ollut muutamien vuosien ajan. Tämä on paras vuotemme aiempiin verrattuna, joten se on okei, Alonso naurahti rangaistuksista.

Alonso jättää Formula ykköset tämän kauden jälkeen ja siirtyy todennäköisesti IndyCar-sarjaan.

2:11

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja