FBI tutkii Michiganin lentokentän poliisipuukotusta terrorismina: Hyökkääjä kertoi vihaavansa Yhdysvaltoja

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii Bishopin lentoasemalla Michiganissa eilen tapahtunutta poliisin puukotusta terroritekona. Epäilty otettiin kiinni hyökkäyksen jälkeen ja vietiin kuulusteluihin.

FBI:n erikoisagentti David Gelios kertoi lehdistötilaisuudessa, että hyökkääjä on 49-vuotias mies, joka asuu Kanadassa.

Ennen hyökkäystä epäilty oli kuljeskellut matkalaukun kanssa lentokentän turvatarkastuksen ulkopuolella sijaitsevilla yleisillä alueilla. Hän oli huutanut ennen puukotusta Allahu Akbar eli jumala (Allah) on suurin.

Kuulusteluissa hyökkääjä kertoi "vihaavansa Yhdysvaltoja". Hän oli hyökkäyksensä aikana myös viitannut tapahtumiin Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa, syyttäjänviraston tiedotteessa kerrottiin.

– Hän oli yhteistyöhaluinen ja on kertonut meille tekonsa motiiveista, Gelios kommentoi.

Geliosin mukaan Kanadan ja Yhdysvaltain viranomaiset tekevät yhteistyötä asian tutkinnassa.

Puukotettu poliisi paini hyökkääjän maahan

Viranomaisten mukaan puukotettu poliisi Jeff Neville on leikattu ja hänen tilansa on vakaa. Häntä puukotettiin niskaan 12-tuumaisella veitsellä.

Puukotuksesta huolimatta Neville oli vääntänyt hyökkääjän maahan ja pidellyt tätä kiinni kunnes muut pääsivät pidättämään miehen.

– Neville ei luovuttanut ennen kuin sain epäillyn käsirautoihin, lentokenttäpoliisin päällikkö Christopher Miller kertoi.

Lentokenttäviranomaisten mukaan muita henkilöitä ei loukkaantunut hyökkäyksessä.

Bishopin kansainvälinen lentoasema sijaitsee Flintin kaupungissa Michiganin osavaltiossa. Lentokenttä evakuoitiin puukotuksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat