Farmi Suomi -kisaaja luovuttaa jo ensimmäisessä tehtävässä – "Jokainen on minua parempi, perkele!"

Dannyn lapsuuden kauhukokemukset palautuivat mieleen Farmi-ohjelmassa – "Se olisi voinut tappaa minut" 10:40
Danny kertoo MTV Uutisten haastattelussa kärsineensä Farmi Suomi -ohjelmaan lähtiessään vakavista polvivaivoista.

Tänään alkava Farmi Suomi -kausi alkaa dramaattisesti, sillä yksi kisaajista luovuttaa kilpailun jo ennen kuin ensimmäinen tehtävä on saatu päätökseen. Varo juonipaljastuksia!

Farmi Suomi -ohjelman viidennen tuotantokauden alussa nähdään hyvin yllättävä käänne, kun uudet farmilaiset ovat juuri saapuneet maatilalle. 

Heitä odottaa tietovisa, jossa pitää tunnistaa muun muassa erilaisia maatilan välineitä, kaloja, kasveja ja juureksia.

Tietovisan kysymykset osoittautuvat vaikeimmiksi Wallu Valpiolle ja Ilkka "Danny" Lipsaselle, jotka mittelevät siitä, kumpi joutuu lähtemään kotimatkalle jo ensimmäisenä päivänä.

Varo juonipaljastuksia!

Useamman uusintakierroksen ja väärän vastauksen jälkeen 81-vuotias Danny tekee yllättävän ilmoituksen.

– Tuota... hyvät ystävät. Minä ratkaisisin tämän asian Wallun ja itseni kannalta – koska olemme molemmat helsinkiläisiä – että minä lähden Helsinkiin ja Wallu jää kilpailuun! Danny ilmoittaa.

Kisassa tosissaan mukana oleva Wallu, 50, on selvästikin erittäin otettu Dannyn päätöksestä, sillä hän on tuskaillut mahdollista putoamistaan koko visan ajan.

– Onko näin?? Wallu intoilee ja polvistuu iskelmälaulajan edessä kiitoksen merkiksi.

Kisan rankkuus yllätti

Farmilaiset huutavat joukolla Dannyn nimeä ja lopuksi Danny ilmoittaa olevansa varma päätöksestään.

– Olen tutustunut näihin henkilöihin, ja jokainen on minua parempi – ja nuorempi perkele! Danny sanoo.

– Tämä meni hyvin tällä tavalla. Tämä ympäristö oli se, mitä tulin hakemaan, ja näiden nuorten ja nuorekkaiden asenne. Toivon itse kullekin hyvää elämää, ja varmasti hymyilemme, kun tapaamme.

Muut farmilaiset ovat otettuja Dannyn teosta.

– Ihan valtavan hieno teko! Kuvastaa, miksi heppua kutsutaan isoksi D:ksi. Siinä on mies todella suurella sydämellä, Merja Kyllönen sanoo.

– Osoitti, miten hieno ihminen hän on! Daniel "Bile-Dani" Lehtonen jatkaa.

Vaikea polvivamma taustalla

Danny kertoi pari viikkoa sitten MTV Uutisille, että hän lähti Farmi Suomi -kilpailuun lähinnä kokemuksen, ei kilpailun vuoksi, sillä vaikean polvivamman vuoksi hän ei uskonut pärjäävänsä kovakuntoisessa kilpailussa.

Itse en lähtenyt kilpailemaan. Olin siinä sen verran mukana, että sain kokea, millaista oli kokemus maaseudusta. Oli hienoa saada kurkata lapsuuteen vielä kerran, Danny kertoi MTV:n haastattelussa.

Kisan rankkuus tuli heti hieman yllätyksenä.

– Se kävi selvästi ilmi, kun minulla oli poikkeuksellisen huono tilanne liikkumisen suhteen, Danny myönsi.

Danny paljasti MTV:lle lähteneensä kisaan lähes liikuntakyvyttömänä.

– Raskainta kisassa oli se, että lähdin puolittain invalidina tähän ohjelmaan mukaan. Loukkasin polveni 12 vuotta sitten, ja se on kahdesti leikattu. Kirurgi ei saanut sitä kuntoon, vaikka hänen piti saada se kuntoon.

Polven kunto olikin yksi iso tekijä, joka sai Dannyn pohtimaan ylipäätään sitä, lähteekö mukaan kisaan ja kuinka pitkään hän voi Farmilla edes olla.

– Se rajoitti toimintaani ja myös päätöstäni siitä, olenko koko kauden ajan mukana. On niin raskasta olla invalidina mukana terveiden ihmisten kilpailussa.

– Jätti muurahaisen työskentelemään ja mestari lähti tekemään jotain legendaarisia uusia asioita.

Lapsuusmuistoja metsästämässä

Danny muistutti myös, että osa osallistujista on entisiä kilpaurheilijoita, joiden rinnalla olisi lähes mahdotonta kilpailla tasaväkisesti.

Kiinnostukseni ja taustani tähän Farmi-ohjelma perustuu puhtaasti omaan lapsuudenkokemukseeni, Danny sanoi..

– Olen syntynyt sodan aikana, jolloin isoisälläni, kauppaneuvos August Lipsasella oli Raumalla iso kartano, 40 saarta, eläimiä oli monenlaista, hevosia, kanoja, kalkkunoita ja 200 sikaa. Olen elänyt sen farmitunteen aidosti lapsuudessani.

Farmi Suomi -kaudella nähdään myös muun muassa mediapersoona Iida Vainio ja rokkari Archie Cruz, jotka löysivät ohjelman kuvauksista toisensa.

Mukana ovat myös viihdetaiteilijat Johanna Pakonen ja Veeti Kallio, ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, Sohvaperunoista tuttu Michael Ntima, somevaikuttaja Mona Bling, Tuplakääk-podcastista tutut juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, tv-kokki Linnea Vihonen sekä taiteilija Sofia Zida

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja