Facebookissa leviää jälleen haitallinen videolinkki – älä klikkaa auki!

Facebookissa leviää jälleen viime keväältä tuttu viruslinkki.

Sosiaalisessa mediassa törmää usein erilaisiin epäilyttäviin linkkeihin, viesteihin ja huijaussivustoihin.

Tällä kertaa havainto tehtiin epämääräisestä linkistä, joka ilmestyy käyttäjän seinälle hänen omana julkaisuna. Jos linkkiä erehtyy klikkaamaan, lähtee se puolestaan leviämään klikanneen käyttäjän julkaisuna. Linkki leviää vauhdilla.

Alta löytyy kuvakaappaus epäilyttävästä linkistä, joka näyttää olevan käyttäjän julkaisema, vaikkei olekaan. Sama linkki voi ilmestyä useita kertoja samaisen käyttäjän seinälle.

Linkin sisällöstä tai mahdollisen haittaohjelman muusta toiminnasta ei ole varmaa tietoa. Facebook neuvoo kuitenkin yleispätevästi omilla sivuillaan toimimaan epäilyttäviä linkkejä ja mahdollisia viruksia kohdatessaan seuraavasti:

  • Kirjaudu Facebook-tilillesi.
  • Mene tilisi yleisiin asetuksiin.
  • Vaihda tilisi salasana.
  • Seuraavaksi olisi hyvä julkaista kavereillesi näkyvä julkaisu, jossa kerrot tilisi todennäköisesti altistuneen virukselle. Kavereita on myös syytä varoittaa olemaan klikkaamasta mahdollisia julkaisuinasi ilmestyviä linkkejä.
  • Yksityisyysasetuksista kohdasta "Sovellukset" näet listan Facebook-tiliisi liitetyistä sovelluksista. Tarkista, että tunnet kaikki sovellukset varmasti ja poista epäilyttävät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja