Mainos

Facebook nöyrtyi Saksan edessä - yksityisyyttä tiukennetaan

Facebook on suostunut tiukentamaan Friend Finder -palvelunsa yksityisyydensuojaa Saksassa maan turvallisuustarkkailijoiden vaatimuksesta.

Facebook -sivuston ylläpitäjät ovat suostuneet ilmoittavansa saksalaisille internetin käyttäjille, että he keräävät sähköpostiosoitteita Facebookissa olevien käyttäjätileiltä. Käyttäjät voivat nyt kieltää osoitteiden keräämisen, kertoo Hampurissa toimivan tietoturvayhtiön toimitusjohtaja Johannes Caspar.

Friend Finder -sovellus sallii Facebookin etsiä potentiaalisia käyttäjiä sivuille ja rekisteröidä heidän sähköpostiosoitteensa ilmoittamatta. Myös kokonaisen sähköpostiosoitteiston kerääminen on mahdollista.

Jos Facebookin käyttäjät haluavat jättäytyä ulos Friend Finder -hakemistosta, sivusto suostuu vastaisuudessa salaamaan heidän tiedoistaan löytyvät sähköpostiosoitteet.

- Tämän jälkeen henkilöiden tiedot eivät enää näy Friend Finderissa, Caspar sanoi.

Caspar toivoo, että uusi sopimus tulee voimaan nopeasti.

- Seuraamme tilannetta tarkasti, hän lisäsi.

Caspar otti yhteyttä Facebookin ylläpitäjiin saatuaan useita kirjeitä huolestuneilta saksalaisilta netinkäyttäjiltä. Internetin käyttäjät ihmettelivät, miksi he saavat kutsuja liittyä Facebookiin. Kutsuissa oli usein kuvia heidän ystävistään, jotka ovat jo Facebookissa.

Googlellekin Saksa oli poikkeus

Facebook on jo toinen internetjättiläinen, joka tekee myönnytyksiä Saksalle. Saksa on ainut maa, missä kansalaisilla oli mahdollisuus pyytää Googlen Street View -palvelua sumentamaan asukkaiden kodit ennen palvelun julkistamista. Muualla asukkaiden oli odotettava julkistamisen yli, jonka jälkeen he saattoivat pyytää heidän kotiensa sumentamista tunnistamattomaksi.

Maassa ollaan erityisen varovaisia yksityisyydensuojan kanssa, sillä Saksassa on ollut tapauksia, joissa netinkäyttäjät ovat joutuneet esimerkiksi natsien väärinkäytön kohteiksi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.