Facebook kasvatti huimasti tulostaan ja liikevaihtoaan – palvelulla on nyt 2,32 miljardia kuukausittaista käyttäjää

Facebookista jälleen tietosuojapaljastus 3:55
Sosiaalisen median jätti Facebook on antanut lukuisille yrityksille kertomaansa laajemman pääsyn käyttäjiensä yksityisiin tietoihin.

Facebookin loka–joulukuun tulos kasvoi edellisvuodesta 61 prosenttia 6,9 miljardiin dollariin. Liikevaihto kasvoi 30 prosenttia 16,9 miljardiin dollariin.

Palvelua kuukausittain käyttävien määrä kasvoi 2,32 miljardiin. Kasvua vuodentakaisesta vastaavasta ajankohdasta oli yhdeksän prosenttia.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan yhtiö on muuttanut suuntaansa ja panostanut uusiin tapoihin, joilla käyttäjät voivat olla yhteydessä toisiinsa.

– Yhteisömme ja liiketoimintamme jatkavat kasvuaan, Zuckerberg sanoi tulostiedotteessa.

Facebookin osakekurssi hyppäsi jälkipörssissä kahdeksan prosenttia heti tulosjulkistuksen jälkeen.

Facebook on pyrkinyt viime aikoina aktiivisesti kiillottamaan kasvojaan toistuvien tietovuotoskandaalien jäljiltä. Yhtiö on lisännyt työntekijöidensä määrää ja investoinut muun muassa tekoälyyn, jonka avulla se on kertonut estävänsä virheellisen tiedon levittämistä ja käyttäjätietojen väärinkäyttöä palveluissaan.

Käyttäjämäärät kasvoivat sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, jonne käyttäjien tietosuojaa koskevat paljastukset ovat pääosin kohdistuneet.

Kyseenalaisesta sovelluksesta kiusallista julkisuutta

Tulosjulkistuksen alla Facebook sai jälleen kiusallista julkisuutta, kun sitä arvosteltiin kyseenalaisesta Research-sovelluksesta, joka kerää tietoja siitä, miten ihmiset käyttävät älypuhelimiaan.

TechCrunch-julkaisun mukaan Facebook on voinut päästä kyseisen markkinatutkimusohjelman avulla käsiksi käyttäjien yksityisiin viesteihin, verkkohakuihin ja sijaintitietoihin.

Facebook on tarjonnut 13–35-vuotiaille käyttäjille lahjakortteja vastineeksi sovelluksen lataamisesta, teknologiajulkaisu kertoi.

Facebook ilmoitti uutisoinnin jälkeen poistavansa sovelluksen Applen kaupasta. Applen mukaan sovellus rikkoi sen sääntöjä.

Lue myös:

    Uusimmat