F1-tallipomo vaatii FIAlta toimia – skandaalissa rypevältä Christian Hornerilta napakka vastaus

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuittasi suorasanaisesti McLarenin toimitusjohtajan Zak Brownin vihjailut. Brown on kyseenalaistanut Red Bullin ja sen sisartallin RB:n joka tunnettiin vielä viime kaudella AlphaTaurina – välisen yhteistyön.

Molemmat tallit ovat Red Bull -energiajuomayhtiön omistuksessa, mutta toimivat itsenäisesti. Brown on vaatinut Kansainvälistä autoliittoa FIAa harkitsemaan muutosta sääntöön, jolla se sallii tallien välisen yhteistyön. Torstain lehdistötilaisuudessa Brown totesi, ettei tiedä toista urheilulajia, jossa hyväksyttäisiin kahden toisiaan vastaan kilpailevan joukkueen yhteisomistus.

Samassa tilaisuudessa istunut Horner iski heti takaisin. Väärinkäytöskohun keskellä oleva Red Bull -pomo muistutti kollegaansa toteamalla, että Red Bull omistaa kaksi jalkapalloseuraa, jotka molemmat pelasivat tällä kaudella Mestarien liigassa. Itavaltalainen RB Salzburg ja saksalainen RB Lepzig selvittivät molemmat tiensä kilpailun lohkovaiheeseen ja Leipzig vielä 16 parhaan joukkoon pudotuspeleihin.

Hornerin näkemyksen mukaan Red Bullin tallit toimivat täysin itsenäisesti.

Kaksi tallia ovat täysin erillään toisistaan. Toisen päämaja on Italiassa, toisen Isossa-Britanniassa. Italiassa olevasta tallista siirtyy paljon enemmän henkilöstöä Maranelloon (Ferrarin kotipaikka) kuin Milton Keynesiin (Red Bullin kotipaikka).

Hornerin mukaan tallien suhde on huomattavasti väljempi kuin joidenkin tallien ja moottorivalmistajien suhde. Horner totesi Red Bullin odottavan RB:n kilpailevan Red Bullia ja ja kaikkia muita talleja vastaan. 

Ei ole mitään sovittuja sääntöjä tai sopimuksia tallien välillä, Horner sanoi.

En ymmärrä hälyä, joka tämän ympärille on luotu... Minusta tässä ei ole mitään ihmeellistä.

Brown totesi Red Bullin toimivan sääntöjen mukaisesti. Hänestä kulukattoaikakaudella lajissa pitäisi kuitenkin tähdätä tilanteeseen, jossa kilpailussa olisi mukana kymmenen itsenäistä tallia.

– Jos kulukaton tarkoitus on luoda tasapuolinen pelikenttä, niin tapa jolla säännöt on tällä hetkellä luotu, ei tee sitä kaikille, Brown sanoi.

Meidän täytyy viedä asia FIAlle ja FIAn täytyy viedä se sääntöihin.

Lue myös:

    Uusimmat