”F1-tähti ja tyrmäävä suomalaisuimari eroavat” – näin kansainvälinen F1-media reagoi Valtteri ja Emilia Bottaksen rakkaustarinan päättymiseen

F1-kuski Valtteri Bottaksen ero vaimostaan Emiliasta nousi otsikoihin kaikkialla formula ykkösiä seuraavassa mediassa ennen Abu Dhabin päätösviikonlopun käynnistymistä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ero nousi otsikoihin torstaiaamuna ilmestyneessä Seiska-lehdessä. Myöhemmin päivällä sekä Valtteri että Emilia Bottas vahvistivat uutisen ja ilmoittivat omalta osaltaan, etteivät aio kommentoida asiaa tämän enempää.

Tapauksesta tuli uutinen kaikkialla F1-mediassa. Emilia Bottas on viime vuosina aika ajoin noussut otsikoihin muun muassa brittilehdissä, joissa häntä on kuvailtu muun muassa häikäiseväksi suomalaisuimariksi, joka on yksi F1:n kauneimmista puolisoista.

Nyt Emiliaa kuvailtiin samalla tavalla erouutisen yhteydessä. The Sun -lehti käytti otsikossaan tutun sanaleikin FINNISHED, jolla viitataan samalla kertaa sekä suomalaisuuteen että yhteisen elontaipaleen päättymiseen.

– F1-tähti Valtteri Bottas ilmoittaa erostaan tyrmäävän suomalaisen uimarivaimonsa Emilian kanssa, otsikoi The Sun.

– Bottas jakoi pitkän tiedotteen 552 000 Twitter-seuraajalleen ja vakuutti pysyvänsä ystävinä olympiauimarin kanssa, lehti jatkoi.

– Valtteri Bottas ja vaimo Emilia Bottas eroavat ”urahaasteiden” takia, tiivisti puolestaan Motorsport Week otsikossaan ja jatkoi:

– Pari oli ollut yhdessä vuodesta 2010 ja mennyt naimisiin 2016, kun Bottas kisasi Williamsilla ennen seuraavan vuoden liittymistään Mercedekselle Lewis Hamiltonin pariksi. Torstaiaamuna ennen Abu Dhabin kauden päätöstä Bottas vahvisti uutisen heidän erostaan sosiaalisessa mediassa.

Rangaistus ja erouutinen samaan nippuun

Pitpass-sivusto puolestaan viittasi myös Bottakselle annettuun lähtöruuturangaistukseen otsikossaan ”Surullinen päivä Bottakselle”. Saman totesi hollantilainen De Telegraaf -lehti.

– Rangaistus ei niinkään satuta. Bottas on varmasti MM-sarjan kakkonen. Hän ei voi enää ohittaa tallikaveriaan ja maailmanmestariaan Lewis Hamiltonia samalla, kun Max Verstappen on kolmosena liian kaukana uhatakseen suomalaisen kakkossijaa, lehti kirjoitti.

– Sen sijaan, kuski ilmoitti, että hän eroaa vaimostaan Emiliasta. Pari eroaa ystävinä, De Telegraaf jatkoi.

Brasilialainen Globo yhtyi edellisiin.

– Valtteri Bottas ilmoitti erostaan uimarin kanssa; radalla moottorin vaihto pudottaa kuskin viimeiseksi.

– Bottas ilmoittaa: ”Avioliitto minun ja Emilian välillä on ohi”, uutisoi puolestaan italialainen La Gazzetta dello Sport.

– Mercedes-kuski, joka oli ollut naimisissa syyskuusta 2016 lähtien vaimonsa, kumppaninsa ja kuuluisan uimarin kanssa, selitti syitä eroon yksinkertaisella ja selvällä tavalla, Gazzetta kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat