F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjassa taistellaan vielä miljoonien rahapoteista – Ferrari pahassa tilanteessa: "Osoittaa, että isotkin voivat tehdä virheitä"

3:29
Formula ykkösten valmistajien MM-sarjassa käydään vielä taistelua isoista palkintorahoista.

Vaikka F1-sarjan kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet on jo hyvän aikaa sitten varmistuneet, Mercedeksen takana käydään kovaa taistelua MM-sijoituksista, joiden arvo lasketaan miljoonissa euroissa.

Kautta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Mercedes varmisti merkkimestaruutensa jo marraskuun 1. päivänä Italian Imolassa. Red Bullin paikka sarjan kakkosena on niin ikään turvattu.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolmossijasta käydään sen sijaan kovaa taistelua useamman tiimin kesken. Viime viikonloppuna Bahrainissa McLaren otti jättiharppauksen kohti paikan varmistamista saatuaan autonsa sijoille neljä ja viisi.

Tuosta McLaren sai yhteensä 22 pistettä ja nousi 16 pisteellä ohi täysin pieleen menneen sunnuntain takia nollille jääneestä Racing Pointista. Jälkimmäisen tallin pomo Otmar Szafnauer oli Sergio Perezin loppuhetkien keskeytyksen hetkellä epätoivoisena varikkomuurilla, kun 15 pisteen potti kisan kolmossijasta haihtui teknisen vian takia savuna ilmaan.

Taistelussa valmistajien MM-sarjan sijoituksissa on kyse paljon muustakin kuin lopputaulukon ihailusta. Jokainen paikka ylöspäin tarkoittaa miljoonien eurojen, jopa lähemmäs kymmenen miljoonan euron loikkausta tallin F1-sarjalta saamaan palkintorahaan. Myös monet sponsoribonukset on sidottu tallin saavuttamiin tuloksiin.

Valmistajien MM-pisteet (15/17 kisaa):

1

Mercedes

533 

2

Red Bull–Honda

274 

3

McLaren–Renault

171 

4

Racing Point–Mercedes

154 

5

Renault

144 

6

Ferrari

131 

7

AlphaTauri–Honda

97 

8

Alfa Romeo–Ferrari

9

Haas–Ferrari

10

Williams–Mercedes

Tallin nimessä jälkimmäisenä mainittu myös sen moottorivalmistaja.

Tänä vuonna on nähty yllätys, kun mahtitalli Ferrari on yllättäen joutunut taistelemaan heikommista sijoituksista. Nyt italialaistiimi on vasta kuudentena McLarenin, Racing Pointin ja Renaut’n takana. Pudotus tulee tarkoittamaan Ferrarille kymmenien miljoonien eurojen palkintorahojen menetystä muutenkin isoja taloustappioita aiheuttaneena vuonna.

C Moren asiantuntija Toni Vilander ottaa kilpailutilanteen vastaan piristävänä asiana.

– Se osoittaa lajin nopeat käännökset eli isotkin voivat tehdä virheitä, kompastua sääntöpykäliin, tulee rangaistuksia ja niin edespäin, Vilander kommentoi viime viikonlopun lähetyksessä.

– Ferrarin vauhdin putoaminen reilun vuoden aikana on todella häkellyttävää ja hämmentävää. Kyllä se on otettu Maranellossakin – ensin tietysti aika raskain mielin vastaan – mutta nyt on jo katse tulevaisuuteen. Pakko on löytää niitä keinoja, joilla vauhtia saadaan lisää, Vilander jatkaa.

Videolla Vilander ja Ossi Oikarinen perkaavat selostaja Niki Juuselan kanssa tarkemmin neljän tallin välisten voimasuhteiden heilahtelua kauden mittaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja