Autourheilussa isoja mullistuksia: BMW seuraa Audia ulos formulasarjasta – Volkswagen lyö luukut kiinni kokonaan

Autonvalmistaja BMW on ilmoittanut jättävänsä sähkömoottoreilla toimivien Formula E -autojen sarjan vuoden 2021 lopussa. Aiemmin tällä viikolla saman päätöksen teki Audi.

BMW kertoi keskiviikon tiedotteessaan Valenciassa ajettujen testien jälkeen, että yhtiön taival Formula E -sarjassa on kääntynyt loppusuoralleen strategisen muutoksen takia.

Formula E:n hallitseva mestari Audi puolestaan ilmoitti tehdastiiminsä lakkauttamisesta jo maanantaina. Se aikoo keskittyä jatkossa Dakar-ralliin ja kestävyysautojen kilpasarjoihin, mukaan lukien Le Mansin 24 tunnin kilpailu.

Audin lähtö on seurausta sen omistavan Volkswagen Groupin suunnanmuutoksesta. VW ilmoitti maanantaina lopettavansa kaiken kilpaurheilutoimintansa sähkömoottoreilla ajettavia sarjoja lukuun ottamatta, mutta nyt osansa sai myös täyssähkömoottoreilla kisattava Formula E. Volkswagen sanoi sulauttavansa koko moottoriurheilupuolensa katuautojen tuotantoon.

Valmistajien lähtö on iso takaisku Formula E -sarjalle. Autoalan brändeistä mukana sarjassa ovat vielä Mercedes-Benz, Porsche, Nissan ja Jaguar sekä kiinalaisen DS Techeetahin taustalla toimiva Citroen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja