Mainos

F1-renkaiden merkinnät mullistuvat ensi kaudella: Pirelli toteuttaa toivotun uudistuksen

0:36

F1-kisoissa on ensi kaudella käytössä vain kolme renkaiden kovuudesta kertovaa väriä, jotka pysyvät joka kilpailussa samanlaisina. Rengasvalmistaja Pirelli aikoo silti tehdä kauteen useita eri seosvaihtoehtoja.

Jatkossa viikonlopun renkaat erottaa toisistaan aina kolmella tutulla värillä: valkoinen on kova, keltainen keskikova ja punainen pehmeä rengas.

Tällä kaudella käytössä on ollut peräti seitsemän värin sateenkaari, joista jokaiseen kisaviikonloppuun on nimetty aina kolme sopivinta. Nykyistä käytäntöä on kritisoitu laajasti, sillä renkaiden värikoodien muistaminen on muodostunut faneille vaikeaksi.

Samalla värillä merkityt renkaat eivät kuitenkaan ole samoja viikonlopusta toiseen siirryttäessä. Näin ollen esimerkiksi Monacoon tuotava punaisella merkitty pehmeä rengas on olosuhteiden vaatimuksista johtuen pehmeämpi kuin Silverstoneen tai Suzukaan tuotava pehmein rengas.

Pirelli lupaa yhä toimittaa tiedot kisoissa käytössä olevista seoksista niistä kiinnostuneille, mutta tv-kuvissa kovin rengas on aina merkitty valkoisella raidalla ja pehmein punaisella.

Sadekelin renkaat ovat jatkossakin siniset ja välikelin renkaat vihreät. Pirelli aikoo paljastaa kauden 2019 rengasseostensa määrän lopullisesti joulukuussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja