F1-maailmanmestari ryöpyttää kovin sanoin Red Bullin floppikuskia – taas hämmentävää jälkeä: "Katastrofaalista"

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Espanjan GP:n, Valtteri Bottaksella vaikeaa

F1:n vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill ei voi kuin ihmetellä, mitä Red Bullin tallissa oikein tällä hetkellä tapahtuu.

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen voitti sunnuntaina ajetun Espanjan GP:n. Verstappen onnistui ohittamaan kilpailun alussa kärkeen ampaisseen Mercedeksen George Russellin, minkä jälkeen Verstappen piti muut sangen helposti takanaan.

Verstappen väläytteli Red Bullin vauhtia. Sen sijaan tallin toinen kuski Sergio Perez ei pystynyt ihmeisiin.

Päinvastoin.

Perez lähti sunnuntain kisaan ruudusta 11. Red Bull käytti häntä taktisena nappulana lauantain aika-ajossa, kun Perez antoi kolmannessa osiossa imuapua paalusta taistelleelle Verstappenille. Perez jäi vasta kahdeksanneksi.

Tämän päälle hän sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen Kanadan GP:n sekoilun jäljiltä. Perez törmäsi Montrealin katuradalla seinään, minkä jälkeen hän jatkoi ajamista, vaikka hänen autonsa takasiipi roikkui rikkinäisenä perässä.

Pystyikö Perez tekemään nousua nopealla Red Bullillaan?

Eipä pahemmin.

Perez oli lopputuloksissa vasta kahdeksas.

F1:n vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill täräytti räväkkää tekstiä Perezin otteista.

– Katastrofaalista, Hill sanoi Skyn lähetyksessä.

– Tuota touhua on vaikea käsittää. Hän ajaa sarjan parhaalla autolla. Toki, hän ei pysty mitenkään vastaamaan Maxin menoon. Tuo näkyy siinä, että heidän väliinsä jää neljä tai viisi autoa. Se on karmivaa, kun Red Bull yrittää kuitenkin napsia täydet pisteet. Nyt hän (Perez) ei edes pysty auttamaan Maxia millään tavalla voittotaistelussa. Hänen vauhtinsa ei ole lähellekään samalla tasolla, Hill ryöpyttää Pereziä.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Perez on surkean putken keskellä. Hän jäi Italian Imolassa kahdeksanneksi, minkä jälkeen hänen kisansa Monacossa päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle. Keskeytys oli kohtalona myös Kanadassa, eikä kurssi kääntynyt edes Espanjassakaan.

Perez on tipahtanut kuljettajien taulukossa sijalle viisi. Valmistajien puolella Red Bull on yhä kärjessä, lähinnä Verstappenin menestyksen myötä. 

Red Bullilla on 60 pisteen kaula toisena olevaan Ferrariin nähden. 

Lue myös:

    Uusimmat