Mainos

Ricciardo sai revanssinsa – näin suomalaisittain vaisu Monacon GP eteni

Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas sijoittuivat neljänneksi ja viidenneksi F1-kauden kuudennessa kisassa Monacossa sunnuntaina. MTV Sport seurasi kisan tapahtumia verkkosivuillaan.

Red Bullin Daniel Ricciardo ajoi kisassa voittoon, vaikka joutui kamppailemaan teknisten ongelmien kanssa yli puolet kisasta. Sebastian Vettel oli toinen ja Lewis Hamilton kolmas.

F1:n Monacon GP:n aika-ajojen tapahtumaseuranta:

Lopputulokset:
1. Ricciardo 
2. Vettel +7,336
3. Hamilton +17,013
4. Räikkönen +18,127
5. Bottas +18,822
6. Ocon +23,667
7. Gasly +24,331
8. Hülkenberg +24,839
9. Verstappen +25,317
10. Sainz +1.09,013

Daniel Ricciardo voittaa kuin voittaakin Monacon GP:n! Sebastian Vettel on lopulta toinen ja Lewis Hamilton kolmas. Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ajavat maaliin sijoilla neljä ja viisi.

Kierros 77/78: Vettelin renkaat ovat loppu. Ricciardo ajamassa loppujen lopuksi komeaan voittoon!

Kierros 74/78: Virtuaalinen turva-auto poistuu ja kisa jatkuu. Vettel jäi kauas Ricciardosta uusintalähdössä, sillä eroa neljä sekuntia yhtäkkiä

Kierros 72/78: Leclerc ajaa Hartleyn perään! Rajusti romua radalla ja virtuaalinen turva-auto! Leclercin jarrut pettävät eikä hän voi pysäyttää autoa. Kärkikuskit eivät tulleet varikolle.

Kierros 71/78: Ocon enää sekunnin päässä. Tuleeko Force India -kuski vielä sekoittamaan kärkiviisikon taistelua?

Kierros 70/78: Nyt saa olla Bottas viidennellä sijalla todella tarkkana. Ocon enää kahden sekunnin päässä.

Kierros 68/78: Hamiltonkin putoaa Ricciardon ja Vettelin perästä, eroa yli kuusi sekuntia. Räikkönen ja Bottas saavat olla tarkkana, sillä Ocon on kuudentena ja vain neljän sekunnin päässä Bottaksesta.

Kierros 65/78: Hamilton ei pysy enää kärjen perässä, mutta hänen takanaan Räikkönen ja Bottas jäävät myös Hamiltonille. Ocon on noussut sijalla kuusi alle kymmenen sekunnin päähän Bottaksesta.

Kierros 62/78: Bottas on nyt ajanut Räikkösen kantaan. Katsotaan josko Bottas onnistuu tällä kertaa ohittamaan Ferrari-kuskin.

Kierros 61/78: Verstappen ajaa sijalla yhdeksän lähes neljä sekuntia kovempia kierroksia tuoreilla renkailla. Mercedeksellä valmistaudutaan kenties varikkopysähdykseen.

Kierros 59/78: Hamilton, Räikkönen ja Bottas alkaneet putoamaan kärjen kyydistä. Hamilton jo neljä sekuntia Ricciardosta jäljessä.

Kierros 58/78: Verstappen ohittaa Sainzin ja nousee yhdeksänneksi.

0:52

Kierros 57/78: Ricciardo ja Vettel ajavat nyt hieman karkuun. Hamilton pudonnut kolmen sekunnin päähän ja suomalaiset jo yli viiden sekunnin päähän.

Kierros 54/78: Nyt on sitten kärkiviisikko alle viiden sekunnin sisällä! Jännäksi menee.

Kierros 53/78: Vettel kaventanut eron Ricciardoon alle sekuntiin. Alonso keskeyttää! Alonso ajoi sijalla seitsemän ja autosta hajoaa vaihdelaatikko. Hienot pisteet menevät siitä hukkaan. Alonso kisan ensimmäinen keskeyttäjä.

Kierros 52/78: Hyvä osoitus siitä kuinka hitaasti kärjessä ajetaan. Verstappen tuoreilla renkailla neljä sekuntia nopeampi kierros!

Kierros 51/78: Ricciardolle sanotaan, että ongelma ei ole pahentunut. Pääseekö Ricciardo sittenkin juhlimaan uransa ensimmäistä voittoa Monacossa?

Kierros 49/78: Kärjessä pelataan niin sanotusti shakkia. Kenellä pettävät renkaat alta? Kestääkö Ricciardon auto? Ohittamisen vaikeuden takia erot ovat reilussa sekunnissa kuskien välillä.

Kierros 48/78: Verstappen tulee sijalta yhdeksän varikolle. Hän palaa radalle sijalla 11.

Kierros 47/78: Bottakselle sanotaan, että nyt vain odotellaan ja katsotaan miten edellä käy. Bottaksen tuskin tarvitsee enää tehdä stoppeja, kun kaikki neljä kärkikuskia tulevat kenties taistelemaan renkaiden kulumista vastaan.

Kierros 44/78: Kärkiviisikko enää yhdeksän sekunnin sisällä toisistaan! Monacossa edelleen vaikeaa ohittaa, mutta huippujännittävä kisa tästä vielä tulee.

Kierros 42/78: Hamilton toteaa radiossa, että hän ei usko, että hän pääsee ultrapehmeillä maaliin asti. Jos Hamilton tekee varikkopysähdyksen, niin hän putoaisi suomalaisten taakse viidenneksi.

Kierros 40/78: Kun kärkikaksikko hidastelee niin se pelaa Hamiltonin pussiin tätä kisaa. Kolmantena ajavan Hamiltonin ero kärkeen neljä sekuntia.

Kierros 39/78: Bottas ajanut neljäntenä ajavan Räikkösen kantaan taas. Ohittaminen vain Monacossa on erittäin hankalaa.

Kierros 36/78: Ricciardo onnistunut kasvattamaan eron Vetteliin yli 1,5 sekuntiin. Bottas jättäytynyt hieman Räikkösen taakse. Suomalaisten ero 1,2 sekuntia. Strollilla puolestaan taas rengasrikko! Hän joutuu käymään uudelleen varikolla ja putoaa jo kahden kierroksen päähän kärjestä.

Kierros 33/78: Ricciardo on edelleen kärjessä, mutta hänen autonsa ongelma ei ole häviämässä. Bottas aivan Räikkösen kannassa.

Kierros 32/78: Hamilton on ottanut pienen hajuraon Räikköseen, mutta Bottas on nyt aivan maanmiehessään kiinni. Kyseessä sijat neljä ja viisi.

Kierros 30/78: Ricciardo pitää kuitenkin Vetteliä takanaan. Ongelma ei näytä olevan niin paha, että Ricciardon täytyisi keskeyttää. Samalla Bottas on jo Hamiltonin ja Räikkösen kannassa.

Kierros 29/78: Ricciardolla on tekninen ongelma! Vettel on ottanut Ricciardon kiinni! Onpa huonoa tuuria.

Kierros 26/78: Bottas saavuttaa Hamiltonia ja Räikköstä. Eroa enää viisi sekuntia.

Kierros 25/78: Räikkönen on ajanut kolmantena ajavan Hamiltonin kiinni ja Bottas tulee takaa hirmukyytiä. Bottas yli sekunnin muita nopeampi tällä hetkellä.

Kierros 22/78: Bottaksen vauhti kiihtyy. Ylivoimaisesti nopein kuljettaja radalla. Superpehmeät renkaat tuntuvat toimivan. Bottas menee Oconista ohi ja nousee viidenneksi.

Kierros 20/78: Alonso tulee Bottaksen edestä varikolla ja näin ollen Bottas nousee kuudenneksi. Alonso varikolta kymmenenneksi.

Kierros 19/78: Ricciardo ajaa siis kärjessä. Vettel on kolmen sekunnin päässä. Räikkönen neljäntenä neljä sekuntia Hamiltonia jäljessä ja Bottas seitsemäntenä aivan Alonson perässä.

Kierros 17/78: Ja nyt tulee Ricciardo varikolle. Ultrapehmeät alle ja hän palaa takaisin radalle kärjessä. Myös suomalaiset varikolle sijoilta kaksi ja neljä. Räikkönen putoaa neljänneksi ja Bottas sijalle seitsemän. Räikköselle ultrapehmeät ja Bottakselle superpehmeät renkaat alle.

Kierros 16/78: Bottaksen vauhti pudonnut dramaattisesti. Kierrosajat kolme sekuntia Ricciardoa hitaampia! Vettel tulee toiselta sijalta varikolle ja laittaa ultrapehmeät alle. Vettel palaa radalle kolmanneksi Bottaksen eteen.

Kierros 14/78: Ricciardo menee nyt kärjessä omia menojaan. Vettel jäänyt lähes kolme sekuntia. Räikkönen kolmantena ja Bottas neljäntenä. Hamilton samalla ohittanut Oconin ja noussut viidenneksi.

0:10

Kierros 13/78: Hamilton tulee varikolle. Ultrapehmeät renkaat alle. Hän palaa sijalle kuusi.

Kierros 12/78: Bottaksella ei riitä vauhti kärkeen. Kierrosajat 1,5 sekuntia hitaampia kuin Ricciardolla.

Kierros 10/78: Ja Ricciardo vastaa nopeimmalla kierroksella. Vettel lähes kaksi sekuntia jäljessä. Räikkönen roikkuu aivan Hamiltonin perässä. Stroll on osunut kenties seinään! Rengasrikko ja molemmat Williamsit nyt joukon hännillä.

Kierros 9/78: Hamiltonilta kisan nopein kierros. Vettel toisena vajaa kaksi sekuntia britin edellä.

Kierros 8/78: Ricciardon vuoro tehdä kisan nopein kierros samalla kun tallikaveri Verstappen ohittanut jo Strollin ja Hartleyn ja noussut sijalle 14.

Kierros 7/78: Vettel ajaa taas kisan nopeimman kierroksen. Ero johtavaan Ricciardoon 1,6 sekuntia. Räikkönen edelleen Hamiltonin perässä, Bottas sijalla viisi jäänyt kaksikosta yli sekunnin.

Kierros 5/78: Verstappen ohittaa Ericssonin ja nousee sijalle 17. 

Kierros 4/78: Vettel ajaa nyt kisan nopeimman kierroksen ja kaventaa eron Ricciardoon 1,3 sekuntiin. Räikkönen alle sekunnin päässä Hamiltonista sijalla neljä.

Kierros 3/78: Verstappen poimi kaksi sijaa lähdössä ja on sijalla 18. Räikkönen alle sekunnin päässä Hamiltonista, mutta kuten tiedetään niin ohittaminen Monacossa on vaikeaa.

Kierros 2/78: Ricciardo vetää heti yli sekunnin eron Vetteliin. 

Lähtö: Varsin tasainen lähtö kärjessä. Koko kärkikymmenikkö samassa järjestyksessä, kuin missä lähdettiinkin.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lämmittelykierros käynnissä!

----------------------------------------------------------

Kello 16.09: Kärkikymmenikön lisäksi vain Sergei Sirotkin ja Brendon Hartley hyperpehmeillä renkailla startissa. Muut ultrapehmeillä.

Kello 16.06: Räikköselle sanottiin radiossa, että ainakaan kisan startissa ei pitäisi tulla vettä.

Kello 16.04: Nähdäänkö tänään suomalaisvoittaja? Edellisestä suomalaisvoitosta siis 13 vuotta.

Kello 15.57: Vettä ei Monacossa tällä hetkellä tule. Ilman lämpötila on lähes 26 astetta.

Kello 15.51: Turva-auto on nähty radalla kaikissa 2010-luvun kisoissa Monacossa.

Kello 15.42: Joukon hänniltä starttaava Max Verstappen voi ehkä ottaa mallia Fernando Alonson ajosta kaudelta 2010. Tuolloin Alonso nousi Ferrarilla viimeisestä ruudusta kuudenneksi. Verstappen kuitenkin sanoi kuljettajien paraatissa, ettei ole ajamassa täällä kuudennesta sijasta.

Kello 15.37: Pirellin arvion mukaan nopein taktiikka kisassa on hyperpehmeällä 14 kierrosta ja superpehmeillä maaliin asti.

Kello 15.27: Monacon GP:ssä on nähty vuosien saatossa kolme suomalaisvoittajaa: Keke Rosberg vuonna 1983, Mika Häkkinen vuonna 1998 ja Kimi Räikkönen vuonna 2005. 

1:22

Kello 15.24: Ja kun Monacossa ollaan, niin varikolla liikkuu paljon julkkiksia.

Kello 15.17: Bottas odottaa tiukkaa kisaa Ferrareiden kanssa, mutta odottaa Red Bullin olevan nopeampi.

1:30

Kello 15.14: Seuraava tilasto ei myöskään lupaa Ricciardon kannalta hyvää: edelliset kolme Monacon GP:tä ollaan voitettu paalupaikan ulkopuolelta. Ricciardo koki tämän kohtalon myös kaksi vuotta sitten, jolloin hän sijoittui paalulta lähdettyään toiseksi Red Bullin varikkosählingin takia.

Kello 15.08: Viikonlopun aikana Monacossa on nautittu loistavasta säästä, mutta varikolla ripottelee tällä hetkellä muutamia vesipisaroita. Tämä on huonoin mahdollinen uutinen Ricciardolle, joka starttaa kisaan paalulta.

Lähtöjärjestys:

1. Daniel Ricciardo, Red Bull

2. Sebastian Vettel, Ferrari

 

 

3. Lewis Hamilton, Mercedes

4. Kimi Räikkönen, Ferrari

 

 

5. Valtteri Bottas, Mercedes

6. Esteban Ocon, Force India

 

 

7. Fernando Alonso, McLaren

8. Carlos Sainz, Renault

 

 

9. Sergio Perez, Force India

10. Pierre Gasly, Toro Rosso

 

 

11. Nico Hülkenberg, Force India

12. Stoffel Vandoorne, McLaren

 

 

13. Sergei Sirotkin, Williams

14. Charles Leclerc, Sauber

 

 

15. Brendon Hartley, Toro Rosso

16. Marcus Ericsson, Sauber

 

 

17. Lance Stroll, Williams

18. Romain Grosjean, Haas *)

 

 

19. Kevin Magnussen, Haas

20. Max Verstappen, Red Bull **)

 


*) Romain Grosjeanille kolmen lähtöruudun rangaistus edellisessä kisassa aiheuttamansa kolarin takia.

**) Max Verstappen ei pystynyt osallistumaan aika-ajoihin lauantain harjoitusten ulosajonsa takia. Sai lisäksi viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihtamisesta.

Kello 15.05: Aurinkoista sunnuntaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! F1-kauden kuudes osakilpailu Monacon GP alkaa kello 16.10 Suomen aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.