Lewis Hamilton: "Ei minun tarvitse pyytää anteeksi"

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton kertoi olleensa huolissaan siitä, kun hän kuuli Red Bullin Max Verstappenin päätyneen sairaalaan Britannian GP:n kohukolarin jäljiltä.

Hamilton ja Verstappen osuivat yhteen sunnuntain kisan ensimmäisellä kierroksella. Tilanteessa Hamilton lähti hakemaan ohitusta sisäkautta. Yritys päättyi lopulta siihen, että Hamiltonin auton etupää osui Verstappenin auton takapäähän. Tämän jälkeen Verstappen matkasi vauhdilla päin ratareunuksia.

Verstappen vietiin lopulta sairaalaan tutkimuksiin.

Hamilton kuuli tästä kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Totta kai tuollainen tieto huolestuttaa. Ei meistä kukaan halua nähdä, että joku loukkaantuu. En tavoitellut sitä millään tavalla. Toivottavasti hän on ok, Hamilton sanoi.

Perään Hamilton nosti kuitenkin käsiään ylös syyllistä etsittäessä.

– Ei minun tarvitse pyytää anteeksi mitään. Se oli kilpailutilanne.

Hamilton sai tapauksesta kymmenen sekunnin aikarangaistuksen.

Verstappen piti tuomiota täysin epäoikeudenmukaisena. Verstappen latoi myös kovaa tekstiä Hamiltonia päin, pitäen tämän voittojuhlintaa epäkunnioittavana häntä kohtaan.

– Laitan hänelle viestiä ja varmistan, että hän on kunnossa. Meillä on ihan varmasti edessä vielä kovia taistoja. Pitää vain löytää tarvittava balanssi.

– En allekirjoita tuomareiden päätöstä, mutta en aio myöskään vinkua siitä. Jokaisella on oma mielipiteensä, Hamilton pohti.

Lue myös:

    Uusimmat