F1-lehdistökatsaus: Ferrarin harakiri

Italialaislehti La Stampa kutsui Kanadan GP:tä Ferrarin harakiriksi, koska Fernando Alonso putosi kärkisijalta viidenneksi renkaiden suorituskyvyn romahdettua.

- Lähellä ollut riemuvoitto vaihtui puolittaiseksi tappioksi. Alonso toi kuitenkin kotiin 10 pistettä, joiden ansiosta hän pystyi pysymään Hamiltonin ja Vettelin kanssa siinä kolmen karkulaisen joukossa, joka todennäköisesti pelaa tätä peliä.

Kun Lewis Hamiltonista tuli seitsemäs eri voittaja, on kausi italialaislehden mielestä niin arvaamaton, että tuntuu kuin taustalla olisi juonia punova Big Brother.

- Edes McLarenin mekaanikot, varikkokäynnillä jälleen kerran sattuneen virheen myötä, eivät pystyneet estämään Big Brotheria, joka tuntuu dramatisoivan kauden 2012 mestaruussarjaa. Tai yksinkertaistettuna, heidän uneliaisuutensa renkaidenvaihdossa on osa käsikirjoitusta.

La Stampa pohdiskeli myös sitä, voitaisiinko seuraavassa kisassa nähdä jo kauden kahdeksas eri voittaja.

- Pitäkää erityisesti silmällä Lotusta (Grosjeania enemmän kuin Räikköstä) ja Michael Schumacheria, jolle todennäköisyyden lakien mukaan tulee enemmin tai myöhemmin onnenpotku.

Roomalaislehti La Repubblica ei myöskään armahtanut Ferraria.

- Mestariteos Hamiltonilta, joka nopeiden kierrosten sarjalla (yhdessä vaiheessa hän teki niitä viisi peräkkäin) jätti kaikki taakseen. Hän päihitti Grosjeanin ja Perezin ja etenkin Fernando Alonso paran, joka ei pystynyt vastustamaan hyökkäyksiä kisan lopussa valittuaan yhden pysähdyksen itsemurhataktiikan.

La Repubblican mielestä Alonsolla ei ollut eväitä voittoon asti, mutta MM-sarjan kärkipaikan hän olisi paremmalla taktiikalla säilyttänyt.

- Vaikka Ferrari-kuljettaja olisi valinnut kahden pysähdyksen taktiikan, olisi hän silti hävinnyt, mutta on eri asia tulla toiseksi (se oli hänen ulottuvillaan kahdella pysähdyksellä) kuin tulla viidenneksi.

Englantilaislehdet iloitsivat Lewis Hamiltonin paluusta voittokantaan, mutta Daily Telegraph -lehti muistutti, että McLarenilla oli jälleen pientä varikkoviivästystä.

- Vuoden 2008 maailmanmestarin vahva alkukauden vire palkittiin lopultakin hänen janoamallaan voitoilla, kun hän säilytti ihailtavasti hermonsa saaden McLarenin kahden pysähdyksen taktiikan toimimaan täydellisti jahdatessaan ja ohittaessaan Red Bullin Sebastian Vettelin ja Ferrarin Fernando Alonson loppuvaiheessa.

- Kisassa oli nyt jo tuttu sydän kurkussa -hetki, kun McLarenin varikkomiehistö möhläsi Hamiltonin toisen pysähdyksen, mutta Hamiltonia ei pystynyt estämään, kun hän teki sarjan huippunopeita kierroksia saavuttaen ja ohittaen kilpakumppaninsa.

The Guardian -lehti hehkuttaa arvaamattomasti kuluvien renkaiden vaikutusta.

- Kun kautta on ajettu hieman yli kolmannes, on renkaiden ja auton suorituskyvyn optimoiminen eri radoilla ja eri olosuhteissa edelleen mysteeri talleille. Se on fanien riemu kaudella, jonka kaltaista ei ole ollut.

Lue myös:

    Uusimmat