F1-lähtöjärjestys: Mercedeksen leiristä lauottiin kiusalliset sanat Ferrarin möhläilyistä – moottoriruletti sekoittaa pakkaa

Ferrarit lähtevät sunnuntain Belgian GP:hen eturivistä, kun Charles Leclerc tykitti ykköseksi ja Sebastian Vettel toiseksi. Ferrarit ovat olleet liian kova pala purtavaksi tämän viikonlopun aikana Mercedekselle. Saksalaistallin leiristä kuitenkin muistutettiin sangen toistuvasta teemasta.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc oli ylivoimainen lauantain aika-ajoissa, sillä hän repi yli seitsemän kymmenyksen eron Vetteliin (+0,748) ja kolmanneksi tulleeseen Lewis Hamiltoniin (+0,763). Monacolainen on ollut tähän mennessä viikonlopun selkeä kuningas.

Belgia ei ole kuitenkaan ensimmäinen paikka, jossa Ferrari on hurmannut tehokkaalla moottorillaan. Sama toistui Bahrainissa, Azerbaijanissa ja Itävallassa. Näissä Bahrainissa ja Itävallassa Leclerc nappasi paalupaikan. Azerbaijanissa monacolainen ajoi seinään lauantain aika-ajoissa.

Ylipäänsä Ferrari on möhlinyt kerta toisensa jälkeen sunnuntain kisoissa. Italialaistalli ei ole pystynyt mittaamaan kaikkea potentiaaliaan irti. Eteen on tullut teknisiä vikoja tai suoranaisia kuljettajavirheitä.

– Meillä on vahva auto kisaa varten ja tiedämme sen, että Ferrarilla on riittänyt ongelmia sunnuntaisin, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi aika-ajojen jälkeen.

Niin, ongelmia on piisannut. Kiusallinen toteamus luo myös nojauksen sille, ettei lauantai määrittänyt vielä täysin lopputuloksia. Mercedes oli perjantain kisatesteissä aivan Ferrarin vauhdissa.

Tämä luo myös ison mahdollisuuden neljännessä ruudussa olevalle Valtteri Bottakselle, joka kaipaa kipeäasti pisteitä MM-taistoa varten.

Pakka sekoittuu

Belgian GP on tulevan Italian Monzan kisan ohessa yksi niistä kisoista, joissa moni talli ottaa käyttöön ja kärsii lähtöruuturangaistuksia moottorivaihdosten takia.

Tämä näkyy merkittävästi Belgian GP:n lähtöjärjestyksessä. Peräti kuusi eri kuskia saa rangaistuksia osavaihdosten myötä.

Näiden keskellä yksi hyötyjä on Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen, joka nousee kaksi pykälää ylemmäs. Räikkösen edelle lauantain aika-ajoissa yltäneet Renaultin Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg saavat molemmat viiden ruudun rangaistukset.

Täten Räikkönen on nyt kuudennessa ruudussa.

Ricciardon ja Hülkenbergin lisäksi myös Red Bullin Alexander Albon, Racingin Pointin Lance Stroll, Toro Rosson Daniil Kvjat ja McLarenin Carlos Sainz saavat rangaistuksia moottoriosavaihdosten myötä.

Belgian GP:n lähtöjärjestys:

1. Charles Leclerc, Ferrari

 

 

2. Sebastian Vettel, Ferrari

3. Lewis Hamilton, Mercedes

 

 

4. Valtteri Bottas, Mercedes

5. Max Verstappen, Red Bull

 

 

6. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

7. Sergio Perez, Racing Point

 

 

8. Kevin Magnussen, Haas

9. Romain Grosjean, Haas

 

 

10. Lando Norris, McLaren

11. Daniel Ricciardo, Renault *)

 

 

12. Nico Hülkenberg, Renault **)

13. Pierre Gasly, Toro Rosso

 


14. George Russell, Williams

15. Carlos Sainz Jr, McLaren ***)



16. Lance Stroll, Racing Point ****)

17. Alexander Albon, Red Bull *****)

 

 

18. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo ********)

19. Daniil Kvjat, Toro Rosso ******)

 

 

20. Robert Kubica, Williams *******)

*) = Ricciardolle viiden lähtöruudun rangaistus moottoriosavaihdoksen takia.
**) = Hülkenbergille viiden lähtöruudun rangaistus moottoriosavaihdoksen takia.

***) = Sainzille viiden lähtöruudun rangaistus moottoriosavaihdoksen takia.
****) = Stroll määrättiin lähtöruudun perälle moottoriosien vaihdosten takia.
*****) = Albon määrättiin lähtöruudun perälle moottoriosien vaihdosten takia.
******) = Kvjat määrättiin lähtöruudun perälle moottoriosien vaihdosten takia. Tämän lisäksi hänelle tuomittiin viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisen takia.
*******) = Kubica ei saanut aikaa lauantain aika-ajoissa.
********) = Giovinazzi lähtee kisaan ruudusta 18 moottorivaihdoksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat