F1-lähetyksiin iso uudistus – lajista kiinnostuneille paljon uutta tarjolla

Uusi F1-kausi alkaa ensi viikolla Itävallassa. Poikkeusaikojen jälkeen formulat palaavat radalle uudistuneen ilmeen kera. F1 kertoi muutoksista, jotka koskevat kisalähetyksiä ja niissä tarjottavaa sisältöä.

Lajista kiinnostuneille tarjotaan rutkasti lisää tiedonjyväsiä eri tallien ja kuskien iskukyvystä.

F1 tuo kansainväliseen televisiokuvaan uusia grafiikkaelementtejä, joista yksi on auton suorituskykyyn liittyvä pisteytysjärjestelmä.

”Car Performance Scores” -lukema muodostetaan siitä, miten kunkin kuljettajan auto käyttäytyy hitaissa ja nopeissa mutkissa ja pitkillä suorilla. Tiedot kerätään yhteensä 300 anturista, jotka on asennettu jokaiseen F1-autoon.

Muita uudistuksia tuodaan kauden edetessä katsojien nähtäville. Yksi näistä on kuljettajien nopeuteen liittyvä kokonaismittaus, jossa katsojat voivat nähdä, miten heidän suosikkinsa vertautuu muihin kuljettajiin nähden. Eikä vertailu koske vaan nykyisiä kuljettajia, vaan mukana on tilasto-osoituksia kaudesta 1983 lähtien. ”Ultimate Driver Speed Comparison” -tilasto debytoi toisessa Englannin Silverstonen radalla ajettavassa kisassa.

Belgiassa mukaan tulee grafiikka, joka kertoo, miten hyvin kuljettajat suoriutuvat nopeavauhtisista ja hitaammista mutkista.

F1 tuo tarjolle myös kuljettajien rankkaussysteemin, jonka myötä katsojat voivat nähdä, että kuka kuljettajista on kokonaisvaltaisesti paras radalla. Mukaan lasketaan aika-ajosuoritukset, lähdöt, kisanopeus, renkaiden hallinta, ohittaminen ja oman sijoituksen puolustamiseen liittyvät faktat. Kyseinen rankkaus tuodaan mukaan kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

Kauden loppupuolella nähdään myös faktoja siitä, miten eri tallien vauhti on parantunut sesongin edetessä. F1 tuo mukaan myös ennakoinnin siitä, mitä talleilta voi odottaa kisassa, aika-ajosuoritusten ja harjoitusvetojen myötä.

– Uudistusten myötä voimme tuoda fanit lähemmäs rataa kuin koskaan aiemmin. Pystymme avaamaan tarinoita ja oivalluksia varikkomuurin takaa. Näiden elementtien myötä fanit saavat entistä paremman käsityksen siitä, miten kuljettajien ja tallien panos vaikuttaa kunkin tahon menestykseen, F1:n pääinsinööri Rob Smedley sanoi uudistuksista.

Heinäkuussa alkavalla kaudella suomalaisten formulaelämys on entistä kattavampi, sillä C More tuo F1-lisäkanaviin uudet Onboard-kamerat. Katsoja voi täten loikata esimerkiksi Valtteri Bottaksen tai Kimi Räikkösen ratin taakse. Palvelussa on kerrallaan viiden kuljettajan kamerat.

Lue myös:

    Uusimmat