F1-kuskille potkut? Ralf Schumacher: "Päätös on tehty"

Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher on vakuuttunut, että AlphaTaurin Nyck de Vriesin päivät Formula ykkösissä ovat luetut. Korvaajakin on Schumaherin mukaan tiedossa.

– Päätös on tehty, olen melko varma siitä, Schumacher sanoo suoraan Motorsport-totalin mukaan.

De Vries ei ole saalistanut ainuttakaan MM-pistettä tällä kaudella. Hänen paras sijoituksensa on 12:s. Schumacher peräänkuuluttaa kokemusta, tai de Vriesin tapauksessa lähinnä sen puutetta.

– Hän suoriutui hyvin ja hänen kannaltaan on ikävää, ettei hän luultavasti pääse ajamaan Zandvoortiin, mutta toisaalta se on hyvä Ricciardolle ja tiimille. AlphaTauri kaipaa kokemusta, Schumacher toteaa.

Ricciardon paluusta F1:iin huhuiltiin jo toukokuussa, ja silloin jo uumoiltiin, että de Vries on kuljettaja, jonka tilalle Ricciardo olisi tyrkyllä. Silloin Red Bullin ja AlphaTaurin neuvonantajana toimiva Helmut Marko kiisti Ricciardon tulon AlphaTaurille, koska hänen mukaansa Ricciardo haluaa palata vain huipputiimiin.

Nyt Ricciardon mieli vaikuttaa muuttuneen.

– Jos se tasoittaa tietä, jotta jonain päivänä voin ajaa jälleen Red Bullilla, harkitsen sitä, koska Red Bull on viime kädessä tiimi, jossa haluan ajaa, Ricciardo sanoi Crash.netin mukaan.

Helmut Marko toimii myös Red Bullin ajajien kehitysohjelman johtajana, ja hän lieneekin viime kädessä henkilö, joka tekee päätöksen asiassa.

Vaikka Ralf Schumacher olikin jo lähes varma, että Ricciardo korvaa de Vriesin, on hollantilaiskuljettajalla vielä mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteensa F1-ratissa. 

– Nick on avainasemassa, ei tiimi. Jos hän suoriutuu hyvin, miksi meidän pitäisi korvata hänet? Luotan siihen, että Nyck pystyy tekemään hyvää työtä. Tulokset näyttävät loput, AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat