F1-kuski saa jatkuvasti rajua kritiikkiä miljardööri-isänsä vuoksi, avaa nyt kohtaamiaan ennakkoluuloja – "Tällaista se on ollut alusta alkaen"

7:23
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen puivat MTV Uutiset Livessä perjantain harjoitusten tapahtumia.

F1-kuski Lance Stroll on usein kritiikin kohteena miljardööri-isänsä Lawrence Strollin vuoksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Stroll nousi F1-sarjaan kaudeksi 2017, kun hän otti Mercedekselle siirtyneen Valtteri Bottaksen paikan Williamsilla. Stroll on ollut siitä lähtien vahvasti F1-ihmisten kahvipöytäkeskustelujen puheenaiheena miljardööri-isänsä vuoksi.

Kanadalaiskuskin isä Lawrence Stroll on ollut aktiivisesti poikansa tukena läpi tämän tähänastisen ajouran. Rahakkaan isän tuki onkin ollut Lance Strollille äärimmäisen tärkeää, mutta se on tuonut eteen myös omanlaisiaan haasteita.

Strollia on piikitelty jo pitkään kuskina, joka on päässyt moottoriurheilun kuninkuusluokkaan vain isänsä rahojen avulla. Stroll kokee kohdanneensa ennakkoluuloja ja taitojensa aliarvioimista jo nuoresta iästä lähtien.

– Tällaista se on ollut alusta alkaen. Kun olin kartingissa, minua kiusattiin taustani takia. Ihmiset sanoivat, että minulla oli helppoa. Tiedostan kuitenkin, että on paljon kamalampiakin asioita kuin olla miljardöörin poika, Stroll toteaa BBC:n haastattelussa.

Vaikka Stroll on jatkuvasti saanut kuulla piikittelyä ja kritiikkiä, on kanadalaiskuski pyrkinyt aina osoittamaan todelliset kykynsä radalla.

– Totuin siihen jo nuorella iällä. Olen aina ajatellut itse, että hoidan puhumiseni radalla. Loppu on vain melua, joka kuuluu tähän sirkukseen. Minun on ymmärrettävä se ja käyttää sitä bensana todistaakseni ihmisten olevan väärässä, Stroll sanoo.

Stroll kuitenkin korostaa, että F1-sarjaan on lähes mahdotonta nousta ilman taloudellista tukea. Pelkkä lahjakkuus ei enää tänä päivänä riitä, sillä unelmien tavoittelu moottoriurheilussa on todella kallista.

– F1 on äärimmäisen kallista. On ollut paljon todella lahjakkaita kuljettajia, joilla ei koskaan ole ollut taloudellista tukea, joten he eivät ole koskaan päässeet F1:iin. Se on surullista, mutta sellainen lajimme on, Stroll painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja