F1-kuski romahti Suzukan kisassa – ura alkaa olla vaakalaudalla

Red Bullin kakkostalli Toro Rosso jäi Suzukan F1-kisassa pisteittä Pierre Gaslyn oltua 11:s ja Brendon Hartleyn 13:s. Tulosta voi pitää hämmästyttävänä Hartleyn startattua kuudennesta ja Gaslyn seitsemännestä ruudusta.

Hartleyn osalta kisa meni paljolti pieleen jo startissa. Hän väitti, ettei ongelma ollut kuljettajassa.

– Oli huono pito, pyörät sutivat paljon. En tehnyt mielestäni paljoakaan väärin, mutta vääntöä ei vain ollut kunnolla, Hartley sanoi.


Renkaat ylikuumenivat. Hartley kertoi, ettei kyennyt ajamaan ensimmäistä stinttiään kunnolla. Toisella stintillään Hartley jumiutui puolestaan molempien Williams-autojen sekä Sauberin Marcus Ericssonin taakse pidemmäksi aikaa.

– Todella harmillista, ettei kumpikaan automme päässyt pisteille lupaavan aika-ajotuloksen jälkeen, summasi Hartley tunteensa.

Hartley on tällä kaudella saavuttanut vain kaksi pistettä, eikä hänellä ole sopimusta ensi kaudeksi. Näytönpaikat alkavat olla vähissä, sillä kaudesta on ajamatta enää neljä kisaa.

Toro Rosson tallipomo Franz Tost on antanut ymmärtää, että Hartleyn jatko riippuu loppukauden tuloksista. Tostin mukaan päätös tehtäneen vasta kauden päätytytä.

Gasly kisaa ensi kaudella Red Bullilla. Daniil Kvjat palaa Toro Rossolle ensi kaudella, mutta toista ajajaa ei ole valittu.


Lue myös:

    Uusimmat