F1-kuski kauhistelee Lewis Hamiltonin rajua palkkapyyntöä: "Aivan anteeksiantamatonta"

Brittilehti Daily Mail väitti lauantaina, että Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton hakisi peräti 40 miljoonan punnan (44,4 miljoonan euron) vuosituloja uuteen sopimukseensa. Hamiltonin mukaan väitteet ovat ”paskapuhetta”. F1-kuskin Romain Grosjeanin mukaan Hamiltonin pyyntö kuulostaa hullulta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensi kaudella F1-sarjassa otetaan käyttöön kulukatto, joka on ensimmäisellä sesongilla 145 miljoonaa dollaria (129 miljoonaa euroa). Tulevina vuosina katto laskee vielä kymmenillä miljoonilla alaspäin.

Katon alle ei kuitenkaan lasketa kuljettajien palkkoja. Eri F1-tahot ovat kuitenkin viitanneet siihen, että myös kuskien palkat pitäisi laskea kulukattoon.

– Olemme puhuneet tästä kuljettajayhdistyksessä, Grosejan, yhdistyksen puheenjohtaja sanoi Autosportille.

– Jotkut puhuivat sen puolesta, jotkut olivat sitä vastaan.

– Mutta on mielestäni aivan anteeksiantamatonta, että Lewis Hamilton ansaitsee 40 miljoonaa puntaa, kun taas jotkut kuskit saavat koko kaudesta 150 000 euroa, tehden samaa työtä.

Haas-kuljettajan Grosjeanin mukaan ideaa vastustaneiden argumentit liittyivät siihen, että eri kuskien tukijatahot eivät saisi omia sijoituksiaan takaisin, mikäli kuljettajien palkkoja leikattaisiin.

– Henkilökohtaisesti en kuitenkaan vastustanut ideaa, Grosjean sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat