F1-kuski joutui tehohoitoon – rutiinioperaatiossa ilmeni komplikaatioita

Williamsin F1-kuski Alexander Albon sai viikonloppuna ajetun Italian GP:n alla diagnoosin umpilisäketulehduksesta ja hänet leikattiin. Williams tiedotti maanantaina, että vaikka leikkaus sujui hyvin, ilmeni sen jälkeen komplikaatioita ja Albon joutui tehohoitoon.

Albon vietiin lauantaina sairaalaan ja hänelle tehtiin lounasaikaan onnistunut operaatio. Hän kärsi leikkauksen jälkeen odottamattomista anestesiakomplikaatiosta, jotka johtivat hengitysvajaukseen. Se on tunnettu, mutta harvinainen komplikaatio. Albon intuboitiin uudelleen ja siirrettiin tehohoitoon.

Thaimaalaisen tila koheni yön aikana ja hänet pystyttiin ottamaan pois hengityskoneesta sunnuntaiaamuna. Albon on siirretty yleiselle osastolle ja hänen odotetaan pääsevän kotiin tiistaina. Muita komplikaatioita ei ilmennyt.

Williamsin tiedotteen mukaan Albon keskittyy nyt palautumiseen ja valmistautumiseen tässä kuussa ajettavaa Singaporen GP:tä varten. Albon kiitti tiedotteessa saamaansa hoitoa sekä lääkäri Luke Bennettiä, joka työskentelee jo edesmenneen Aki Hintsan HINTSA Performance -yrityksessä.

Lue myös:

    Uusimmat