F1-kuski ilmoittaa kilpailevansa B-sarjassa

Formula ykkösten tallien tasoerot ovat tällä hetkellä valtavia. Haas-tallin ajaja Romain Grosjean toteaakin ajavansa tällä hetkellä ”B-sarjassa”.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Kisojen voittoihin on realistisia mahdollisuuksia vain Mercedeksellä, Ferrarilla ja Red Bullilla. Muut seitsemän tallia kilvoittelevat seitsemännestä sijasta, jos yksikään kärkitallien autoista ei keskeytä.

– Ongelmana on, että samalla radalla kilpaillaan kahdessa eri F1-sarjassa. B-F1, jossa itse ajan, on aika cool kivoine taisteluineen, Grosjean sanoo Auto Hebdon haastattelussa.

Grosjeanin mainitsemassa ”B-F1:ssä” on mukana paljon enemmän autoja kuin kuuden auton ”A-F1:ssä”.

– Olemme taistelemassa Force Indian, Renaultin, Sauberin ja Toro Rosson kanssa. Siellä on toimintaa, kilpailua, jännitystä. Kaikki, mitä kisan kärkipäästä puuttuu, Grosjean ilmoittaa.

Grosjean pitää valitettavana, ettei kolmen kärkitallin haastamiseen ole mitään mahdollisuuksia. Autojen nopeuserot ovat aivan liian suuria.

– Menemme Austiniin tietäen, että Mercedes tai Ferrari on paalulla ja Red Bull niiden perässä. Hullu aika-ajo voi tehdä lähtöruudukosta mielenkiintoisen, mutta kisassa kaikki palautuu normaaliksi.

Yllätyksetkin ovat nykyään erittäin harvinaisia.

– Heillä on oma kisansa ja meillä omamme. Autot ovat äärimmäisen luotettavia, kolarit ovat harvinaisia, eikä keneltäkään lopu bensa. Yllätyksiä ei enää ole, Grosjean harmittelee.   

Autojen nopeuserojen kaventaminen onkin yksi keskeisistä tavoitteista tulevien sääntöjen kehittelyssä. Viimeistään vuonna 2021 kilpailu kärjessä voikin olla tasaisempaa, kun uudet tekniset säännöt tulevat silloin voimaan.


Lue myös:

    Uusimmat