F1-kohupomon selitys tyrmistytti – ex-kuski latoo katkeraa tekstiä

Aika Haasilla ei jättänyt entiselle F1-kuljettajalle Esteban Gutiérrezille hyvää makua. Meksikolaisella on vuosien jälkeen sanansa sanottavana.

Gutiérrez kurvaili viimeiseksi jääneen F1-kautensa 2016 Haasilla, jonka tallipäällikkönä aloitti samana vuonna Günther Steiner, värikkäistä ja suorapuheisista kommenteistaan kulttimaineeseen sittemmin noussut italialais-yhdysvaltalaispamppu.

Gutiérrezilla päällimmäisenä ei ole kuitenkaan mielessä Steinerin mahdollinen ajoittainen hulvattomuus.

Hulvatonta ei nimittäin tallin ex-pilotilla ollut. 

"Et saanut pisteitä"

Gutiérrez kertoo F1-sarjan vastikään joulukuussa julkaisemassa haastattelussa, että suhde tiimissä ei ollut hänen vinkkelistään toimiva eikä hän viihtynyt dynamiikassa, joka tallissa velloi.

Gutiérrez ilmaisee pettymyksensä Steinerin vastaukseen, kun meksikolainen kysyi mieheltä, miksei tämä harkinnut hänen pitämistään tallin kuskina.

– Hänen vastauksensa oli "koska et saanut pisteitä".

– Olin, että okei, tuo vastaus on pettymys, koska se ei ole pätevä argumentti. Olin niin monta kertaa 11:s ja todella lähellä pisteitä, erittäin tasainen, jatkuvasti nopeampi kisavauhdissa, nopea aika-ajoissa, ja monena kertana, kun olin lähellä saada pisteitä, meillä oli teknisiä ongelmia.

Gutiérrez sijoittui sesongilla 2016 peräti viidesti sijalle 11, ensimmäiselle pinnojen ulkopuoleiselle tilalle. Se turhautti häntä, mutta hän yritti siirtää tunteen syrjään ja ajatella, että sinnikkyys palkittaisiin. Ei kuitenkaan palkittu.

Tallikaveri Romain Grosjean sen sijaan keräsi tuolla kaudella Haasille 29 pistettä, vuoden parhaimpana kisasijoituksenaan viides tila.

– Romain on tietysti nopea kuljettaja, ja olin iloinen, että pystyin monin paikoin vastaamaan hänen vauhtiinsa ja osoitin todella usein hyvää vauhtia suhteessa häneen, Gutiérrez lausui.

Gutiérrez ylsi F1-urallaan pisteille ainoastaan yhdessä osakilpailussa, Sauberilla kaudella 2013. Hän sijoittui Japanin GP:ssä ensimmäisenä F1-kisavuonnaan seitsemänneksi. Mies ajoi Sauberilla myös 2014, mitä seurasi yksi Ferrarin testikuskivuosi ennen Haas-kautta.

Lue myös:

    Uusimmat