F1-kisan karmea vaaratilanne taltioitui videolle – fanit kuvasivat autoja radalla kesken kilpailun

Viime viikonloppuna ajetussa Australian GP:ssä nähtiin hurja vaaratilanne, kun osa kisaa seuranneista faneista oli kuvaamassa autoja radalla kesken kilpailun. Australian kisan järjestäjät tiedottivat maanantaina, että tapahtuneesta on aloitettu tutkinta.

Kansainvälinen autoliitto Fia vaati selvitystä tapahtuneesta. Fian mukaan fanien radalla olo oli suuri turvallisuusuhka. Liitto ilmoitti jo sunnuntaina, että se aikoo laatia suunnitelman sen varalta, että vastaavaa ei enää tapahtuisi. 

Sosiaaliseen mediaan on levinnyt videokuvaa, kuinka ihmisiä kiipeilee aidan toiselle puolelle ja ovat aivan radan reunalla. Samalla autoja ajaa ohi täyttä vauhtia. Kilpailukoordinaattori Andrew Westacottin mukaan ei ole vielä varmaa, mitä oikein tapahtui. Hän kuitenkin tuomitsi teon.

– Ajattelimme päästää fanit radalle sen jälkeen, kun kaikki kuljettajat ovat ajaneet loppuun asti ja turva-auto on kiertänyt radan. Jotkut katsojat tulivat heti radalle. Emme tiedä, kuinka se tapahtui. Meillä on kameroita joka puolella ja tulemme katsomaan kuvat. Siihen menee aikaa kuitenkin pari viikkoa. Moottoriurheilu on vaarallinen laji ja se olisi voinut loppua kauhistuttavalla tavalla, Westacott totesi.

Australian GP:n voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Aston Martinin Fernando Alonso oli kisan kolmas.

Katso alta fanien toimintaa. Tästä linkistä katsottavissa pidempi video fanien radallaolosta.


Lue myös:

    Uusimmat